30 Eylül 2007 Pazar

iPod touch için görüntü yaması

iPod touch yazılım sürümünü güncelliyor. Güncelleme ekran video sorununu ortadan kaldırıyor...


Apple, iPod touch yazılım sürümü 1.1.1'i piyasaya sürdü. 150 MB boyutundaki güncelleme sadece hata düzeltmesi içeriyor. Her nedense güncellemenin iPod touch'dak meydana gelen bir video ekran problemini (karanlık görüntülerin düzgün gösterilememesi) ortadan kaldırmaya yönelik olduğu ortaya çıktı.

Yapılan denemelerde karanlık görüntü problemi olan iPod touch modellerinde hata ortadan kalkıyor. Zaten temiz ekran görüntüsü verenlerde ise bir değişme olmuyor.

iPod touch kullanıcıları yeni sürüme iTunes üzerinden ulaşabilirler. Cihaz bağlandığında kaynak listesi kısmında "Check for updates" tıklanarak güncellemeyi indirme ve kurma işlemi başlatılabilir.

Ubuntu, Kubuntu 7.10 Beta yayımlandı

Linux meraklılarına müjde!! Ubuntu ve Kubuntu'nun yeni beta sürümleri yayımlandı...


Ubuntu takımı Ubuntu 7.10 betasını yayımladı. Göze çarpan yenilikler ise GNOME 2.2, Compiz Fusion sayesinde şık masaüstü efektleri. Kubuntu 7.10 beta da yayımlandı; özellikleri ise şöyle: Dophin varsayılan dosya yöneticisi, kısıtlanmış bir sürücü yönetimi, güncellemeler ve ufak çapta arayüz cilalaması.

En iyi veri kurtarma araçları

CHIP Online sizler için hem ücretsiz hem de işini hakkıyla yapan veri kurtarma araçlarını inceledi.

1 İmajlar, yedeklemeler ve eşitleme
2 İmaj oluşturma araçları: Diskinizi kopyalayın
3 Yedekleme: Verilerinizi güvence altına alın
4 Eşitleme: Dizüstü – PC
5 Veri kurtarıcı: Dosyalarınız için ilk yardım

Veri kaybı can sıkıcı bir durumdur ama önüne geçilemeyecek bir problem de değildir. CHIP Online size verilerinizi en iyi şekilde koruyabilecek ücretsiz araçları tanıtacak.

İmajlar, yedeklemeler ve eşitleme: Birkaç güvenlik önlemi ile kendinizi kaçınılmaz gibi görünen sondan kurtarabilirsiniz.

Sabit diskin tamamen çökmesi sonucu tüm önemli dokümanlarınız, resimleriniz ve MP3'leriniz sırra kadem basabilir. İşin bu raddeye gelmemesi için sizlere en iyi ve ücretsiz veri-güvenliği sağlayan yazılımları tanıtacağız.

Kim düzenli olarak sabit diskinin veya bölümlerinin imajını alırsa o kişi veri kaybından korkmaz. Ücretli Norton Ghost veya Acronis True Image yazılımları dışında ücretsiz alternatifler de mevcut.

DriveImage XML
Ücretsiz yedekleme aracı "DriveImage XML", FAT12, 16, 32 ve NTFS ile biçimlendirilmiş sabit diskleri yedekleyebiliyor ve aynı zamanda bunları geri yükleyebiliyor. "Volume Shadow Services" (VSS) sayesinde kullanımda olan sürücülerin de yedeği alınabiliyor.

Yazılım her şeyden önce pratik kullanımı ile göze çarpıyor. Yaptığınız yedeklemeleri rahatça arayabiliyorsunuz ve tüm dosyaların mı yoksa sadece seçilmiş olanların mı geri yüklenmesi gerektiğini seçebiliyorsunuz. Geri yükleme işlemi için PC'nin yeniden başlatılması gerekmiyor.

Bart's PE Builder ile DriveImage XML'yi bir Windows-Boot CD'sinden de başlatabilirsiniz.

Download: DriveImage XML

Partition Image
Bu ücretsiz DOS aracı yedekleme için iki yol sunuyor: Acemiler için bir imajın oluşturulması ya da geri yüklenmesini sağlayan ve birbirini takip eden diyaloglar söz konusu iken uzmanlar için bir yığın-modu (batch) da mevcut.

Partition Image ile acil durumlarda PC'nize dışarıdan erişebiliyorsunuz. Nitekim araç harici bir medyaya yerleşebiliyor.

Download: Partition Image

İmaj alma çözümünü gereksiz bulup yine de önemli verilerini güvence altına almak isteyenler için ücretsiz yedekleme araçları mevcut.

Areca Backup
Önemli raporlar, dokümanlar, dijital fotoğraf arşivi veya özel MP3 arşivi. Korumaya değer veriler kendi sabit diskinizin her tarafında bulunabilir. Ücretsiz araç "Areca Backup" sadece seçili dosyaların yedeğini almakla kalmıyor aynı zamanda bunları paketleyip istek üzerine şifreleyebiliyor.

Aracın sıra dışı çalışma tarzı gerçekten sadece değiştirilen verilerin kaydedilmesini sağlıyor. Simülasyon özelliği ile yeni verilen eklenip eklenmediğini veya yeni bir yedeklemenin gerekli olup olmadığını test edebilirsiniz.

En pratik özelliklerden birisi ise alınan yedeğin ağ ortamında, harici sürücülerde veya FTP üzerinden internet ortamında saklanabilmesi. Böylece yedekler asıl bilgisayara yapılacak saldırılardan korunmuş oluyor ve istenildiği zaman geri yüklenebiliyor.

Download: Areca Backup

FileHamster
Yazılım, her kayıt işleminden sonra otomatik olarak seçili bir sürücüye yapılan gerçek zamanlı yedekleme prensibine göre çalışıyor. Verilerin farklı versiyonlarını seçebilmek için bunları yorumlarla işaretleyebilirsiniz.

Kısmi ücretsiz eklentilerle FileHamster'dan daha fazlasını çıkartabilirsiniz. Mesela "ZIP Plug-in" ile yedeklerinizi sıkıştırıp yerden tasarruf sağlayabilirsiniz.

Download: FileHamster

Evinizdeki bilgisayar ile laptopunuzu veya Büro-PC'nizdeki verileri eşitlemek için güvenilir bir Eşitleme-Aracına ihtiyacınız olacak. Size favorilerimizi tanıtacağız.

PowerFolder
Açık kaynak kodlu yazılım PowerFolder, tüm dizinleri başka bir PC ile eşitlemek için biçilmiş kaftan. Bu iş için eşitleme yapılacak PC'ler yerel ağda veya internet ile birbirine bağlı olabilirler.

Yazılım kullanıcıya eğer isterse 1 GB'lık web-kaydetme-alanı da sunuyor. Bu alanda dosyalar bir şifre ile korunabilir, geçici olarak kaydedilebilir veya tam bir çökme sonrası buradan geri yüklenebilir. Bu özellik şuan beta aşamasında.

PowerFolder'ı kullanmanızı gerektirecek başka bir durumda arkadaşlarınıza veya tanıdıklarınıza sabit diskinizin belirli kısımlarına erişim sağlamak olabilir. Böylece şahsi ve ufak çapta bir Dosya-Paylaşım-Ağı oluşturmuş olursunuz.

Download: PowerFolder


SyncToy
Microsoft'un kendisinden de SyncToy adındaki araç geliyor. Bu araç iki bilgisayar arasında eşitleme işlemini gerçekleştiriyor. Ayrıca birbirinin aynısı olan dosyaları da tanıyıp farklı klasörleri kombine edebiliyor.

Verilerinizi PC - laptop arasında, MP3 çalar, cep telefonu, PDA veya dijital kameranız ile değiş tokuş etmeniz SyncToy için bir fark oluşturmuyor. Ayara göre yazılım aranan verileri kopyalıyor veya iki cihaz arasında eşitleme yapıyor.

Download: SyncToy

Tüm önlemlere rağmen yinede bir veri kaybı gerçekleşirse umudunuzu kaybetmeyin. Doğru kurtarma araçları ile bazı dosyalarınızı tekrar hayata döndürebilirsiniz.

Recuva
Dikkatsizce yapılan bir tıklama ve veriniz çoktan byte cennetinde. O anda sükûnetinizi koruyup doğru işlemleri gözden geçirirseniz hiçte endişe edecek bir durumunuz kalmaz.

Ücretsiz yazılım Recuva ile ebediyete göçen verileriniz orijinal tarih ve saatleri ile yeniden geri geliyor. Verilerinizi Windows çöp kutusundan, dijital kameranızın hafıza kartından veya MP3 çalarınızdan silmiş olmanız program için bir kıstas değil.

Önemli: Araç verileri kurtarmak istediğiniz bölüm üzerine yüklenmemeli. Ayrıca programı ne kadar erken kullanırsanız verilerinizi geri getirme şansınız o kadar artar.

Download: Recuva

IsoPuzzle
Dosyalarını CD veya DVD' ye yedekleyenler de veri kaybından kurtulmuş sayılmaz. Eskime payı veya ufak çizikler: IsoPuzzle, Windows'un nefesinin tükendiği anlarda bile disklerinizden verileri kurtarabiliyor.

IsoPuzzle okunabilir tüm sektörleri buluyor ve bunları daha sonra yazdırabileceğiniz bir ISO dosyasına kaydediyor. Biraz sabır ile kaybettiğinizi sandığınız dosyaları kurtarabilirsiniz.

Pratik: Okuma işlemi askıda kalırsa veya sektörler tamir edilemeyecek durumda ise yazılım, kurtarma işlemini başka bir CD/DVD sürücüye sahip PC'ye aktarmanıza olanak veriyor. Bu iş için IsoPuzzle istek üzerine o ana kadar okunmuş sektörlerin bulunduğu bir aktarma dosyası oluşturuyor.

Download: IsoPuzzle

29 Eylül 2007 Cumartesi

İki grafik kartı:Dell'den oyuncu laptopu

Dell firması oyunculara yönelik, her anlamda üst seviye donanıma sahip bir laptop tanıttı...

Şuandan itibaren bilgisayar üreticisi Dell, yeni bir oyun-odaklı laptop piyasaya sürecek. Dell XPS M1730'un içindekiler tüm oyuncuların ağzının suyunu akıtacak.
3,2 GHz'e overclock edilmiş bir Core 2 Duo işlemcinin yanında iki adet Geforce Go 8700M GT ekran kartı SLI modunda çalışıyor. Bu kartlar güncel oyunların 17" ekranda 1920 x 1200 piksel gibi yüksek çözünürlüklerde de akıcı bir şekilde çalıştırılabilmesini sağlayacak.

M1730, gerçek zamanlı fizik hesaplamaları yapabilen Ageia yongasına sahip ilk laptop olma unvanını da kazandı.

Temel konfigürasyon 260 € fiyatında.

Dell XPS M1730

İşlemci: Intel Core 2 Duo T7500 2,2 GHz
Ekran kartı: 2 Nvidia Geforce Go 8700M GT
RAM: 2 GB Dual Channel DDR2
Ekran: 17 " UltraSharp, geniş ekran (1920 x 1200)
Sabit Disk: 250 GB

Türk Telekom CeBIT'te şov yapacak

Türk Telekom, en gelişmiş DSL teknolojisi VDSL2 ile 30 Mbit'lere varan hızlar sunmayı planlıyor.


Türk Telekom'un bugün Hürriyet gazetesine verdiği reklama göre kullanıcılar yakında dünyanın en gelişmiş DSL teknolojisi VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line 2) sayesinde 30 Mbit'e varan hızlarla tanışmış olacaklar.

Yayınlanan reklamın metni ise şu şekilde:

Türk Telekom, Türkiye'ye kazandırdığı teknoloji harikalarına bir yenisini daha ekliyor ve ADSL'den sonra, şimdi de, Türkiye'yi 30 Magabit'e kadar çıkaran internet hızıyla, VDSL 2 ile tanıştırmaya hazırlanıyor.

CeBIT'te 8.Hall'e gelin, Türk Telekom dünyasının teknoloji gösterilerini gözlerinizle görün, kulağınızla duyun. CeBIT Fuarı'nda görülmeye değer bir Türkiye Değeri, bir Telekom Devi, Türk Telekom var. Türk Telekom'la gelecek çok hızlı gelecek.

Türk Telekom Türkiye'yi internetin "en hızlısı" VDSL 2 ile bugün tanıştırıyor yarın kavuşturyor.


VDSL 2 teknolojisi şu anda dünyada DSL teknolojileri konusunda ulaşılan son nokta olarak kabul ediliyor. VDSL 2 ile ses, video, veri, HDTV ve etkileşeşimli oyunlar gibi servisler mümkün oluyor. VDSL 2 ile 200 Mbit'e varan hızlara ulaşılabilmesinin yanında mesafe 1 KM bile olsa hız 50 Mbit'e kadar korunabiliyor.

11 Gram Bluetooth kulaklık seti


Cardo firması son derece hafif bir Bluetooth kulaklık seti piyasaya sürmeyi düşünüyor...


Aksesuar üreticisi Cardo şuandan itibaren Bluetooth kulaklık seti S-800'ü 60 € fiyat etiketi ile satışa sundu.

S-800, 11 gram ağırlığında ve yaygın tüm Bluetooth cep telefonları ile uyumlu olacak. Cihazın bataryası sekiz saatlik konuşma veya yedi gün bekleme süresi sunuyor.

Kişisel olarak atanabilen tuşlar sayesinde Cardo, aramaları almanızı ve bitirmenizi sağlıyor. Bir geri arama tuşu sayesinde kaçırdığınız aramaları da öğrenebilir ve geri arayabilirsiniz. Cep telefonuna göre dil seçeneği ve telefon konferansı destekleniyor. Bir LED ışığı kaçırdığınız aramalar ve şarj durumu hakkında bilgi veriyor.

Intel'in yakın gelecekteki planları

Intel, tüm platformlara yönelik yeni yüksek performanslı işlemcilerini IDF'de görücüye çıkardı.


ntel, tüm platformlara yönelik yeni yüksek performanslı işlemcilerini tanıttı. İlk işlemciler Kasım ayında gelecek.


Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel, yılda bir defa yeni teknolojilerini tanıtır. Bu yıl San Francisco'da düzenlenen etkinliğin yıldızı, 45 nanometre tekniği oldu. Intel'in 45 nm tekniği ile üretilen ilk işlemcileri "Penryn" kod adıyla üretim bandından çıkmaya başladı bile.



İlk modeller, 12 Kasım'da Core 2 Duo işlemci serisine dahil edilecek. Çıkacak ilk modelin, 3 Ghz hızında çalışan bir "Extreme" model olması bekleniyor. Yüksek performanslı bu işlemciler için uygun platform da Intel tarafından geliştirildi. "Skulltrail" kod adlı platform, 2 işlemci soketi ve tam 4 ekran kartı yuvasına sahip olacak.


Mayıs 2008: Yeni süper-işlemci "Nehalem"



Mayıs 2008'de ise "Nehalem" kod adlı işlemci serisinin üretimi planlanıyor. 45 nanometre tekniğiyle üretilecek 4 çekirdekli "Nehalem", dahili bellek denetleyicisi ve "QuickPath" desteği ile yüksek performansı hedefliyor.


İşlemciler arasında bire bir bağlantı kuran bir sistem olan "QuickPath", direkt olarak AMD'nin de kullandığı "Hypertransport"u hedef alıyor.

İşlemci çekirdeği sayısında da Intel, ortalığı kızıştırıyor. "Nehalem" işlemcileri 2, 4 ve 8 çekirdekli olarak üretilecek. Her çekirdek aynı anda 2 işlem yapabilecek. Tanıtımda, aynı anakarta bağlı iki adet 4 çekirdekli "Nehalem" prototip işlemcinin toplamda 16 'sanal' çekirdeği, Windows Görev Yöneticisi'ne (Task Manager) sığmakta zorlandı. AMD'nin planladığı 3 çekirdekli işlemciler hakkında ise Intel sözcüsü nükteli bir şekilde, "Bizim tüm çekirdeklerimiz çalışır durumda" diyerek, kendilerinin böyle bir planlarının olmadığını duyurdu.


Gizli planlar: Intel Üst Sınıf Ekran Kartı Planları mı Yapıyor?

"Nehalem" işlemcisi, entegre grafik özelliği ile piyasaya sürülerek AMD'nin "Fusion" işlemcisini yerinden etmeyi planlıyor. Bu düellonun sonucunu tabii ki yine zaman gösterecek. Aynı şekilde "Larrabee" çipinin potansiyeli de şu an için tam bir muamma. Bu gizemli çip, Intel tarafından "çok fonksiyonlu hızlandırıcı" olarak tanımlanıyor.

IDF'de (Intel Developer Forum – Intel Geliştiriciler Forumu) "Larrabee" için DirectX ve OpenGL sürücüleri hazırlandığının ortaya çıkması, bu çipin ekran kartı olarak da görev yapabileceğinin en somut göstergesi olarak göze çarpıyor. AMD ve Nvidia kendilerini üst sınıf ekran kartları kategorisinde zorlu bir mücadeleye hazırlamalı.


USB 3.0: Saniyede 5 Gigabite Varan Hız

Bağlantı noktası kategorisinde de, USB'nin bulucusu Intel, buluşunu geliştimeye devam ediyor. 2009'dan itibaren, optik veri taşımanın da desteğiyle, yeni USB standardı USB 3.0, şu anda kullanılan USB 2.0'dan 10 kata kadar daha fazla hız sunacak (5 GBit/s – 480 Mbit/s).


Dar Alanda İşlemci Savaşı: Yeni Dizüstü Bilgisayarlar, UMPC ve Mobil Internet Cihazları

Yeni teknoloji, taşınabilir platformda da kendini gösterecek. 45 nm tekniğiyle üretilen Penryn işlemciler, 2008 başından itibaren, daha fazla performans, daha uzun pil ömrü vaadiyle dizüstü bilgisayarlarda yerini alacak.

2008 yılının CeBIT fuarında ise, şu ankilerden daha küçük UMPC'ler (Ultra Mobile PC) görücüye çıkacak. Yaklaşık bir cep telefonu boyutunda olacak bu cihazların ismi ise MID olacak (Mobile Internet Device). 45 nm tekniği sayesinde, bir pirinç tanesi büyüklüğünde işlemci çekirdeği (Silverthorne), bu ultra taşınabilir PC'lerde Vista'yla bile baş edebilecek.

Intel, IDF'te 32 nanometre tekniğiyle üretilmiş ilk yonga plakalarını da görücüye çıkardı. Bu hamleyle Intel, işlemci üretim tekniği konusunda AMD'nin 2 yıl kadar önüne geçmiş oldu.
Fotoğraf Galerisi: Intel Laboratuarlarından En Yeni Prototipler

Birbirinden Eğlenceli 15 Flash Oyunu

Hafta sonu özel: Canınız sıkıldığında eğlendirecek 15 ücretsiz Flash oyunu karşınızda...


1 Molalarınız için eğlencelik oyunlar
2 Eskilerin en iyi oyunları
3 Macera Oyunları: Düşene Kadar Durmak Yok
4 Platform Oyunları: Koş, Zıpla, Topla
5 Beceri oyunları: Hızlı ve Çevik
6 Şampiyonlar için spor oyunları
7 Zeka oyunları

Yürütmeyi durdurma kararı kalktı

Yürütmeyi durdurma kararı kalktı: Türk Telekom indirimli tarifeleri uygulamaya devam edecek...



Telekomda indirime devam: Türk Telekom tarafından yayımlanan basın bildirisi aşağıdaki şekilde:

Türk Telekom'un 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren tarifelerinin onaylanmasına ilişkin Telekomünikasyon Kurulu kararı hakkındaki yürütmeyi durdurma kararının Danıştay tarafından kaldırıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu gelişme çerçevesinde kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.

Bilindiği üzere şirketimiz, 21 Temmuz 2007 tarihinde, mahkeme kararını ve tüketici önerilerini göz önünde bulundurarak 1 Mart 2007 tarihli tarifesini yürürlükten kaldırıp, tüketiciye önemli ölçüde ucuzluk sağlayan yeni indirimli tarifesini uygulamaya koymuştur.

Şirketimizin, Danıştay'ın yeni kararı ile 1 Mart 2007 tarifelerini uygulama hakkı olmasına rağmen, daha önce de açıkladığı gibi, tüketicilere önemli avantajlar mevcut indirimli tarifenin uygulanmasına devam edilecektir. Şu anda uygulamada olan söz konusu tarife ile, şehiriçi konuşma ücretleri, % 16'ya varan indirimlerle dakikası 7 kuruşa inmiş, uzak mesafe telefon ücretlerinde ise % 60'a varan indirimler korunmuştur.

Saniye bazlı ücretlendirme alternatifi için başvuruldu
Türk Telekom olarak, müşterilerimizin talepleri doğrultusunda tarifelere yönelik yeni uygulamaları devreye sokmaya hazırlanmaktayız.
Bu çerçevede, tarifelerimize ilişkin hukuki tartışmaları sona erdirecek saniye bazlı alternatif bir ücretlendirme tarife paketi için 28 Eylül 2007 tarihi itibariyle Telekomünikasyon Kurumu'na başvuruda bulunduğumuzu belirtmek isteriz. Böylece müşterilerimize mevcut tarifelerimiz yanında saniye bazlı ücretlendirme alternatifini de sunmuş olacağız.

Hafta sonu özel: Modifiye kasalar


Kasa modifikasyonu konusundaki çalışmalar devam ediyor. İşte bu hafta sonu için seçtiklerimiz...
Arabada Modifiye olurda PC'de olmaz mı?

Çöp kutusu gibi durabilir ama başlı başına bir bilgisayar...




Otomobil tutkunları ve modifiye sevenler için Hem şıkır şıkır hemde performans tutkunları için...karşınızda 17Inc alaşımlı bir bilgisayar...





















Hem şıkır şıkır hemde performans tutkunları için...







Hassas programı sayesinde kasayı kullanmak mümkün...



















Aşırı hızı seveler için tam bir PcKit...

"http://www.chip.com.tr/images/galeri/tmb/20070928224257.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.


Sonbahar havasından çıkmak istemeyenler için...

"http://www.chip.com.tr/images/galeri/tmb/20070928224315.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.

El işi seven kullanıcılarımıza hitap ediyor...

"http://www.chip.com.tr/images/galeri/tmb/20070928224336.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.


Tam anlamı ile komple performans akışını izliyebilirsiniz.


"http://www.chip.com.tr/images/galeri/tmb/20070928224350.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.

Uzayın derinliklerinde kaybolmaya hazır mısınız?
"http://www.chip.com.tr/images/galeri/tmb/20070928224425.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.

28 Eylül 2007 Cuma

Canon’dan ‘tarayıcı’ zeka



Canon’dan ‘tarayıcı’ zeka Canon, başta bankalar ve kamu kurumları olmak üzere, hızlı ve güvenli bilgi iletişimi gerçekleştirmesi gereken tüm şirketlerin hayatını kolaylaştıracak ilk network doküman tarayıcısının tanıtımını yaptı.

Canon’un yeni nesil A4 renkli ağ tarayıcıları ScanFront 220 ve ScanFront 220P, ofis çalışanları, departmanlar ve çalışma grupları arasında güvenli bilgi paylaşımına büyük ihtiyaç duyan kurumların vazgeçilmez bir parçası olmaya aday. Yeni tarayıcılar, direkt olarak şirket network sistemine donanım ve diğer uygulamalara ihtiyaç olmadan bağlanıyor ve böylece doküman depolama, araştırma ve arama alanında daha fazla şeffaflık sağlanıyor.

ScanFront 220 dakikada 26; ScanFront 220P ise 52 doküman tarayabiliyor

Standart kullanıma uygun olarak geliştirilen ScanFront 220 tarayıcı dakikada 26 sayfa; profesyonel uygulamalar için oluşturulan ScanFront 220P ise dakikada 52 sayfa tarıyor. Tarayıcılar, kullanıcıların dokümanları tarayarak direkt kişisel ya da paylaşım klasörlerine, FTP sitelerine, USB cihazlarına ve e-postalara göndermelerine olanak tanıyor. Üstelik tüm fonksiyonlar aynı anda yürütülüyor. Tarayıcılar aracılığı ile e-posta fonksiyonuna gönderimde, kullanıcılar kişisel adres listesine, global adres listesine ve Lightweight Directory Access Protocol’le (LDAP) erişebiliyor. Böylelikle çalışanlar direkt olarak global bir adres listesine erişiyor ve üretimin organizasyon içinde hızı artıyor.

ScanFront 220, akıllı tasarımıyla kullanımı daha kolay hale getiriyor ve işin basit birkaç basamakla sonuca ulaşmasını sağlıyor. Her iki cihazın da ön panelinde bulunan 8.5 inç’lik dokunmatik ekran, kullanıcıların işi görebilmesini ve göndermeden önce gerekli düzeltmelerin yapılmasını sağlıyor.

ScanFront, sahip olduğu üstün kapasitesiyle dokümanların tarama işlemlerini kolaylaştırarak, daha kaliteli bir sonuç elde edilmesine olanak tanıyor. İş evrakı (kartvizit) taramayı da destekleyen kağıt beslemeli tarayıcılar, farklı boyutlardaki karışık dokümanların toplu olarak taranmasını ve Otomatik Boyut Tespit’i, otomatik Deskew ve Boş Sayfaları Atlama özellikleriyle karışık partili işlerde düzenli çıkış sağlayarak, üstün bir çalışma performansı sunuyor. Ayrıca ScanFront 220P, sese duyarlı üstün besleme ve parmak izi tespit özelliğiyle ofis yaşamını kolaylaştırıyor.

Şirket bilgilerinde maksimum güvenlik

Kullanım kolaylığı ve üretimi artıran özelliklerinin yanı sıra ScanFront network tarayıcıları, bir dizi güvenlik özelliğine de sahip. Tarayıcıyı kullanmak için her kullanıcının bir bağlantı adına ve şifreye sahip olması gerekiyor. Ayrıca bir pdf şifreleme de bulunuyor. Dahası makineler, IT uzmanlarının ve Sistem Yöneticilerinin farklı seviyedeki erişimleri uygulaması için kolay yönetim ve konfigürasyon sağlayacak şekilde tasarlanmış bulunuyor. IT Uzmanları ve Sistem Yöneticileri için oluşturulan diğer bir kolaylık da, tek kullanıcıların makineye uzaktan erişimlerine izin vererek, Scan Front filosunu güvenle yönetebilmelerine imkan sağlaması.



KDDI: Şık ve basit telefon

KDDI firması son derece basit ve kullanışlı bir cep telefonu tanıttı. TV olarak da kullanılabiliyor.




Japon üretici KDDI Infobar 2'yi tanıttı. Telefon basit, şık ve yuvarlatılmış hatlara, büyük OLED ekrana, 2 MP kameraya ve micro-SD ile genişletilebilir hafızaya sahip. Cep telefonu entegre TV alıcısı ile geliyor ve kutu içeriğine dahil olan bir masa istasyonu sayesinden rahatlıkla TV olarak kullanılabiliyor.

Ekran 240 x 400 piksel çözünürlüğünde ve 2.6" boyutunda bir köşegene sahip. Cihazın ebatları 138 x 47 x 15,5 mm ve ağırlığı ise 100 gram. Ayrıca Infobar'ın stereo hoparlörleri de var. Telefon kasımdan itibaren Japonya'da satışa sunulacak. Türkiye'ye gelip gelmeyeceği konusunda henüz bir bilgi yok.

Yeni tasarımlı iPod Nano


Yeni tasarımlı iPod Nano 29 Eylül cumartesi günü APR'lerde satışa sunuluyor...

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

CHIP OnlineVideo da oynatabilen Dünya'nın En Sevilen Müzik çaları artık çok yakınınızda

Video gösterimi, geliştirilmiş kullanıcı arayüzü Cower Flow özellikleri ve inanılmaz yeni tasarımı ile baştan aşağıya yenilenen iPod nano 29 Eylül tarihinde Bağdat Caddesi, Şişli, Kadıköy, Kanyon, Akatlar Mayadrom, Ümraniye, İzmir ve Ankara'da bulunan APR'larda satışa sunulacak.

Yeni iPod nano inç başına 204 piksel barındıran 2 inç'lik daha büyük ekranı ile, kullanıcılara, en sevdikleri filmleri, TV şovlarını ve klipleri şu anda, kullandıkları video iPod'daki aynı çözünürlükte izleme imkanı veriyor. iPod nano ayrıca içerisine iTunes ve üç eğlenceli oyun yüklenmiş olarak geliyor. iPod nano, 24 saate kadar ses oynatma veya beş saate kadar video oynatma imkanı sağlamakta olup, güzel anotlanmış alüminyum ve parlatılmış paslanmaz çelikle yapılmış tamamen metal, zarif ve yeni bir kasa tasarımı ile gümüş, siyah, mavi, yeşil renklerinde sunuluyor.

Apple'ın CEO'su Steve Jobs yaptığı açıklamada " En sevilen müzik çaları aldık ve tatil sezonu için tam zamanında şaşırtıcı video oynatma özelliğini ekledik," ve "iPod nano her yeni nesille birlikte daha iyiye gitmeye devam ediyor." diye ekledi.

Baştan aşağı yenilenen iPod nano bir önceki nesilden yüzde 65 daha parlak olan inç başına 204 piksellik bir ekran özelliğine sahip ve hareket halindeyken en sevdiğiniz filmleri ve TV şovlarını seyretmeniz için kusursuz. iPod nano ayrıca fotoğrafları daha önce hiç olmadığı gibi gösteren gelişmiş bir kullanıcı arayüzü özelliğine de sahip. iPod nano artık Dokunmatik Teker'i kullanarak albüm kapağı grafikleriyle bütün müzik koleksiyonunuz arasında gezinebilmeniz için Cover Flow'u da içeriyor.

Yeni iPod nano, iPod oyunlarını oynamak için de kusursuz ve içerisinde bilgi eğlence oyunu iQuiz; 360 derecelik tuğla parçalama oyunu Vortex ve popüler soliter kart oyunu Klondike gibi önceden yüklenmiş üç oyun bulunduruyor.


Apple IMC Türkiye hakkında
1970'li yılların başında Apple II ile kişiye özel bilgisayarın öncüsü olan Apple, Macintosh ile 1980 yılında bu alanda devrim yarattı. Günümüzde Apple, ödüllü masaüstü ve dizüstü bilgisayarları, OS X işletim sistemleri, iLife ve profesyonel uygulamalarla endüstriyi yeniliğe sürükleyen başarıların öncüsü olmaya devam ediyor. Apple aynı zamanda taşınabilir müzikçaları iPod ve online müzik mağazası iTunes ile dijital müzik piyasasında da devrim niteliğinde ürünlere sahip.
1984 yılından beri dünyanın bilgisayar sektöründeki devi Apple'ın Türkiye'deki faaliyetlerini sürdüren Apple IMC Türkiye, 2000 yılından beri Koç Bilgi Grubu tarafindan temsil edilmekte olup, başta Macintosh modeli bilgisayarlar ve iPod olmak üzere, Apple ürünlerinin Türkiye'de her türlü pazarlama ve
satış faaliyetlerini yürütmektedir. Ayrıntılı bilgi için www.apple.com.tr

Sanyo: HD filmler için mini kamera


Sanyo pratik bir şekilde HD filmler oluşturabilmenize imkan veren yeni mini kamerasını tanıttı...

Sanyo, mini kamera ve digicam karışımı olan, video filmleri 720p (1280 x 720 piksel) formatında kaydedebilen ve resimleri 7 Mega piksel kalitede yakalayabilen Xacti Movie HD700'ü tanıttı. Cihaz film verilerini MPEG-4 AVC/H.264 formatında saklıyor.

Kayıt medyası olarak SD kartlar kullanılıyor. HD700'ün kayıtları USB üzerinden direk olarak harici bir sabit diske kaydedilebiliyor. Sabit disk, USB üzerinden kutu içeriğine dahil olan ve HDMI bağlantısı üzerinden bir HD televizyona bağlanabilen bir Dock istasyonuna bağlanabiliyor.

Sanyo'ya göre HD700 ekimden itibaren 600 € fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Sanyo'da HD teknolojili kamera

20 Nisan 2007

hurriyet.com.tr

Sanyo'da HD teknolojili kamera İleri teknolojiyi kaliteyle buluşturan Sanyo, dünyanın en küçük ve en hafif kamerasını üretti. Sanyo HD2 dijital kamera kalitesi, yüksek çözünürlülüğü ve kaliteli görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Sanyo’nun yeni ürünü HD2, 235 gram olan ağırlığı sayesinde kolayca taşınabiliyor.

Teknolojinin son harikası olan bu kameralarla, HD kalitesinde video çekerken aynı zamanda 7.1 megapiksel kalitesinde fotoğraf da çekebileceksiniz. Ayrıca VPC-HD2, 8GB SDHC hafıza kartıyla, 2 saat 50 dakikaya varan yüksek çözünürlüklü kayıt yapmak da mümkün. Sanyo HD2’yle teknolojiyi cebinizde taşımanın keyfini yaşayacaksınız.

VPC-HD2, film modundan fotoğraf moduna geçiş yapmanıza gerek kalmadan yüksek çözünürlüklü fotoğaflar çekmek ve görüntülemek için tasarlanmış. Bu özellik sayesinde kullanıcılar HD kalitesinde video çekerken aynı zamanda 7.1 megapiksel kalitesinde fotoğraflar çekebilirler.

Gerekli olduğunda, kamera gövdesindeki ‘High-sensitivity Mode’ düğmesine basarak, düşük ışık hassasiyetli yüksek tanımlı fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz.

Logitech Harmony 1000

Dijital kumanda


Evimizdeki televizyon, DVD çalar, müzik seti gibi tüm elektronik aygıtları tek kumanda üzerinde kontrol etmek için birçok çözüm geliştirildi. Logitech bu evrensel uzaktan kumandalara PDA'i andıran bir ürünle bambaşka bir bakış açısı getirmiş. Son derece şık tasarımıyla dikkat çeken ürün dokunmatik ekranıyla rahatlıkla kullanılabiliyor.

Ürünü yöneteceğiniz aygıtların listesi ürünle beraber gelen yazılımın içerisinde bulunuyor. İnternet üzerinden kendini güncelleyen ve yüzlerce ürünü içeren bu yazılım, aynı zamanda devamlı olarak büyüyen bir veri tabanına sahip. Eğer kullanacağınız ürün listede yoksa fakat bir uzaktan kumandaya sahipse, oldukça meşakkatli bir süreçle Harmony 1000'e tanıtılabiliyor. Fakat tüm aygıtları tanımladıktan sonra ürünü kullanmak büyük bir keyif veriyor. Şarj edilebilir lityum iyon pille çalışan ürünün üzerinde bir pil göstergesi bulunmuyor. Fakat sizi tuş karmaşasından kurtardığı da bir gerçek.

Sonuç: Havalı bir tasarıma sahip ve bir defa kurulduktan sonra elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir ürün.
Şık tasarım
Geniş veri tabanı
Ürünleri tanıtmak zor

Halo 3 satış rekoru kırıyor

Microsoft'un beğenilen oyunu Halo'nun devam oyunu satış rekorlarını alt üst etti...


Microsoft'un Xbox 360 oyun konsolu için çıkardığı ve büyük umutlar beslediği Halo 3 ABD'deki tüketiciler ile buluştu.

Satışına başlanmadan önce 1.7 milyon kişinin önceden talep ettiği Halo 3 ABD'de satışa sunuldu. Microsoft, mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturarak bekleyen tüketicilere sunduğu yeni ürünün, şirkete, Wii ve PlayStation 3 ile yaşanan konsol savaşında ivme kazandırmasını bekliyor.

Gelecekte geçen ve insanoğlunun vahşi yaratıklara karşı yaşam mücadelesi verdiği bir bilim kurgu oyunu olan Halo 3, 17 ayrı dilde sunuluyor. Oyunun, Avrupa'da bugün (26 Eylül), Japonya'da ise yarın satışa çıkması planlanıyor.

Halo 3'ün başarısı Microsoft için büyük önem
taşıyor. Yazılım devi firma, evlerin oturma odasını hedeflediği oyun konsolu ile Wii ve PlayStation 3'e karşı avantaj sağlamayı hedefliyor. Microsoft, Xbox her ne kadar temelinde bir oyun konsolu olsa da, konsolun, DVD ve internetten indirilen filmlerin oynatılabildiğibir eğlence aracı olarak görülmesine çalışıyor.

Şirket, Halo 3'ün şimdiye kadar satışa çıkmış olan eğlence ürünleri arasında en çok kazandıran ürün olacağını tahmin ediyor. Oyunun ABD satış fiyatları 60 ila 130 dolar arasında değişen üç farklı sürümü bulunuyor.

Live Search daha düzenli bir sürüme geçt

Microsoft arama motoru hizmetini yeniledi. Artık kullanıcılar daha isabetli aramalar yapabilecek...

Redmond'lular internet arama motorlarının yeni bir sürümünü tanıttılar. Firmanın kendi verilerine göre Microsoft arama dizinini yani veri tabanındaki site sayısını dört katına çıkardı.

Ayrıca kullanıcıyı yaptığı aramada destekleyen algoritmalar yeniden düzenlendi. ComScore'a göre Microsoft'un Live Search hizmeti ABD'de yapılan tüm aramaların % 11,3'ünü kapsayarak Google ve Yahoo arkasından gelerek 3. sırayı kapıyor. Google aramaların % 56,5'ini, Yahoo ise 23,3'ünü kapsıyor.

Download: Windows Live Suite

27 Eylül 2007 Perşembe

Media Markt: Müşterilerimize teşekkürler

Olaylı bir şekilde Türkiye pazarına giren Media Markt, gösterilen yoğun ilgi nedeniyle teşekkür etti...



25 Eylül'de müşterilerine kapılarını açan ve Türkiye'nin en büyük tüketici elektroniği marketi olan Media Markt açıldığı ilk gün büyük izdihama neden olmuş ve 28 Eylül 2007 Cuma gününe kadar sürdürülmesi planlanan kampanyalar, tüm promosyonlu ürünlerin tamamen satılmasıyla ilk gün sonlandırılmıştı.

Şirketin bugün basın mensuplarına ilettiği, teşekkür ve sektördeki rekabete yönelik açıklamaları şu şekilde;

Media Markt olarak Türkiye'deki ilk mağazamızın açılışında gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle müşterilerimize ve basın kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Türkiye'de en son teknolojiye olan talep, müşterilerimizin kampanyamıza ve ürünlerimize gösterdiği büyük ilgi ile bir kez daha kanıtlanmış oldu. Media Markt olarak en yeni teknolojiyi en uygun fiyatlarla Türk tüketicilerine ulaştırmaya devam edeceğiz.

Media Markt'ın Türkiye pazarına girmesi, tüketici elektroniği pazarının da yeni bir döneme girmesinin başlangıcı oldu. Media Markt tüketici elektroniği pazarında yıllardır uygulanan ezberi bozdu. Artık Türk halkının teknolojiye gerçek fiyatından ulaşabilecek olması bize büyük bir mutluluk veriyor. Media Markt olarak bu yeni dönemi başlatan firma olmak bizim için büyük öneme sahip. Media Markt'ın Türkiye'de düzenlediği tarzda kampanyaları tüm Avrupa ülkelerinde mağaza açılışlarında ve belirli dönemlerde uygulamaktadırlar.

Hakkımızdaki girişimler

Media Markt'ın açılışı nedeniyle sektörde bazı rahatsızlıklar duyuldu ve resmi makamlar nezdinde girişimlerde bulunulduğu doğrudur. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklamalarımız olacaktır. Türkiye ile birlikte 15 ülkede faaliyet göstermekte olan Media Markt, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde rekabet kurallarına ve yönetmeliklere uygun olarak hareket etmektedir. Oyunun kurallarını değiştirmeye soyunan ve ezber bozan bir strateji uygulayan Media Markt hakkında bu tip girişimlerde bulunulmasını doğal bir süreç olarak görüyoruz.

Biz, müşterilerimize en geniş ürün yelpazesini en uygun fiyatlarla sunma felsefesini benimsemiş bir kuruluşuz. Uyguladığımız fiyat stratejisi giriş yaptığımız her ülkede fiyatların aşağı çekilmesine sebep olmuştur ve bu da o ülkede rekabeti artırarak kişilerin teknolojiye daha uygun fiyatlarla ulaşılmasını sağlamıştır.


Media Markt Türkiye

Devasa sabit diskli Blu-ray kaydedici

Sharp firması dudak uçurtacak kadar yüksek bir kapasiteye sahip olan bir Blu-ray kaydedici tanıttı..

Sharp firması 1 TB depolama alanına sahip olan Aquos BD-HDW20 Blu-ray kaydediciyi duyurdu. Bu kapasite ile 127 saatlik yüksek tanımlı TV programı kaydedilebilecek.

HDMI çıkış sayesinde cihaz, görüntü materyalini 1080p (Full-HD) çözünürlüğünde oynatabilecek. Aquos BD-HDW20 ayrıca 24p oynatımına, DTS-HD Master Audio ve Dolby TrueHD gibi çeşitli dijital ses formatlarına da destek veriyor.

Sharp Aquos BD-HDW20 aralık ayının başlangıcında Japonya'da 300.000 Yen fiyat etiketi ile pazara sunulacak. Bu yaklaşık olarak 1850 Euro'ya tekabül ediyor. Cihazın Avrupa'ya gelip gelmeyeceği konusunda Sharp bilgi vermedi.

Vista ve XP için güncellemeler

Microsoft bir kez daha plan dışına çıkıp Vista ve XP için yeni güncellemeler yayımladı...

Microsoft bugün Windows Vista, XP, Server 2003 için kritik güvenlik açıklarıyla ilgili olmayan, farklı güncelleştirmeler yayımladı.

Bir güncelleme sayesinde Vista Home Premium ve Ultimate sürümlerinde bulunan Media Center Extender (genişletici) destekli donanım listesi genişliyor. Kullanıcılar artık farklı televizyonları ve ağ desteği olan DVD çalarları PC'ye bağlayabilecekler.

Geri kalan güncellemeler ise genellikle Internet ve ağ problemleri ile ilgili. Bu problemlerin arasında Internet Explorer 7 ve Internet Information Service (Internet Bilgilendirme Servisi) var.

Güncellemeler kritik güvenlik açıklarını kapatmadıklarından dolayı acil olarak yüklenmeleri gerekmiyor. Kullanıcılar yamaları otomatik güncelleştirmeler veya update.microsoft.com üzerinden indirebilecekler.

En Yeni Lojistik Çözümleri…

YASAD Yazılım Bölgesi Salon 1'de yer alan LA, lojistik sektörüne yönelik çözümlerini tanıtacak.

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir…

CHIP OnlineTürk yazılım dünyasının tanınmış isimlerinden LA, 2-7 Ekim tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Eurasia'ya katılıyor. Fuarda İş Dünyası YASAD Yazılım Bölgesi Salon 1'de yer alacak olan LA, lojistik sektörüne yönelik yazılım çözümlerini tanıtacak. Kurumsal yazılım uygulamalarında uzman olan LA, fuarda, operasyonel tedarik zinciri yönetimine yönelik LV3, tedarik zinciri planlamasına yönelik Syncron ve tedarik zincirinin bütünleştirilmesine yönelik olarak kendi geliştirdiği LAWEP çözümlerini sergileyecek.

Tedarik Zincirinin Son Halkası LAWEP
LA, fuarda, özellikle LAWEP çözümünü ön plana çıkaracak. LAWEP Tedarik Zinciri Entegrasyonu, günümüzün hızla değişen iş kurallarına en hızlı şekilde adapte olabilecek biçimde geliştirilmiş bir çözüm. Tedarik zincirini tek merkezden izleyerek sinerjik başarıyı yakalamayı mümkün kılan LAWEP, Çöp Bilgi Ayıklama gibi kendine has özellikleri, versiyon bağımsız geliştirme platformu, süreç odaklı yaklaşımı ve kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor. LAWEP, programcılar, BT (Bilgi Teknolojileri) sorumluları, son kullanıcılar, üst düzey yöneticiler ve iş ortakları tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.

Şirket içinde kullanılan bütün yazılımlara esneklik, kapsam, mobilite ve hız kazandıran LAWEP, 360 derecelik veri görüşü sağlıyor. Bir "gate" (kapı) özelliği taşıyan LAWEP, şirket içinde kullanılan bütün yazılımları birleştiren bir düğüm noktası olarak değerlendiriliyor. Bu da onu eşsiz bir bilgi paylaşım platformu yapıyor.

Yazılımda Yenilikçi Yaklaşımlar
2004 yılında kurulan LA, yazılım projelerinde yurtiçi ve yurtdışı deneyimine sahip danışmanlardan oluşan güçlü bir kadroyla hizmet veriyor. Tedarik zinciri yönetiminde ERP (kurumsal kaynak planlaması) yazılımlarının tıkandığı noktalar olduğunu fark eden LA, kendine tedarik zincirini hedefleyen yeni bir vizyon çizmiş bulunuyor. Belirlediği vizyon doğrultusunda bilgi birikimi ve deneyimini sürekli artıran LA, yazılım geliştirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Türkiye'deki tedarik zinciri ve lojistik yönetimi taleplerini göz önünde bulundurarak dünya çapında üretilmiş çözümleri değerlendiren LA, bugün tedarik zincirinizin her halkasına çözüm getiren esnek yazılımlar sunuyor.


LA hakkında
LA, tedarik zinciri ve lojistik yönetimi çözümleri sunmaktadır. Ürün portföyü, Türkiye distribütörü olduğu global tedarik zinciri çözümlerinin yanı sıra kendi geliştirdiği yazılımlardan oluşmaktadır. LA, bugün LV3 yazılımıyla, operasyonel tedarik zinciri alanında, Türkiye'de lider lojistik firmalarıyla projeler gerçekleştirmekte; yurtdışında da büyük projelere imza atmaktadır. Öte yandan, kendi geliştirdiği LAWEP yazılımıyla, tedarik zinciri entegrasyonu alanında, yurtiçi ve yurtdışında kazandığı iş ortaklıklarıyla, her geçen gün vizyonunu genişletmektedir.

Ivır zıvırsız MP3 çalar


Creative fazla abartılı özellikleri olmayan bir MP3 çalar tanıttı. Sadece müzik dinlemek isteyenlere

Creative MuVo T100, bilgisayarınıza aynı USB bellek gibi bağlayabileceğiniz bir MP3 çalar. Bir ekranı yok ve fonksiyonları da son derece kısıtlı.

MP3, WMA, WAV ve Audible dosyalarını entegre bataryası ile 10 saate kadar oynatabiliyor.

2 GB hafızaya sahip olan cihaz, ekimden itibaren siyah, beyaz ve pembe renklerde 60 € fiyat etiketi ile raflarda yerini alacak.

Google ve Microsoft karşı karşıya


Microsoft ve Google, MySpace'den sonra dünyada sosyalleşme amaçlı olarak en çok kullanılan ikinci internet sitesi olan facebook hisselerini satın almak için yarışıyor.

Son günlerde Türkiye'deki internet kullanıcıları arasında da gittikçe yaygınlaşan 'facebook' adlı sanal iletişim ağı, yeni bir rekabate yol açtı. Microsoft ve Google, facebook hisselerini satın almak için yarışıyor.

Microsoft geçtiğimiz haftalarda facebook'un yüzde 5 hissesini almak için harekete geçti. Microsoft'un bu hisseler için 300 ile 500 milyon doları gözden çıkardığı belirtiliyor. Bu durumda Facebook’un değerinin 10 milyar doları bulması mümkün.

Amerikalı yazılım devi, 42 milyon aktif kullanıcısı olan facebook sayesinde internet üzerinden reklam sektöründe önemli bir adım atmak istiyor. Ancak, Resmi ağızlardan doğrulanmasa da Google'ın da facebook ile ilgilendiği belirtiliyor.

Facebook, 2004 yılında ABD’nin Harvard Üniversitesi’nde öğrenciolan 19 yaşındaki Mark Zuckerberg tarafından oluşturulan bir internet sitesiydi. Facebook’un önceleri üyeliği, Harvard öğrencileriyle sınırlıydı. Fakat kısa süre içinde önce Boston bölgesindeki diğer üniversitelere, sonra da ülke çapındaki okullara yayıldı.

11 Eylül 2006’dan itibaren, herhangi bir elektronik posta adresi olan herkesin kullanabildiği Facebook, bir anda dünyanın en çok ziyaret edilen 16'ncı sitesi oldu. Kullanıcı sayısı yılda yüzde 384 artan site iki dev şirketin ilgi odağı haline geldi.

Facebook, MySpace’den sonra dünyada sosyalleşme amaçlı olarak en çok kullanılan ikinci internet sitesi. İngiltere’de ise bugün açıklanan rakamlara göre yaklaşık 6 buçuk milyon kullanıcıyla MySpace’i geride bırakarak, bu klasmanda ilk sıraya yükselmiş durumda.

Kurucusu Mark Zuckerberg, daha önce Facebook’un bağımsız bir site olarak kalmasından yana olduğunu söylemişti. Zuckerberg, geçen yıl Yahoo’nun 1 milyar dolarlık teklifini de reddetmişti.

Microsoft ve Google iki yıl önce de Time Warner’e ait AOL şirketinin yüzde 5 hissesini almak için rekabete girişmiş, 1 milyar dolar ödeyen Google, hisselere sahip olmuştu.

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli