19 Eylül 2007 Çarşamba

YouTube için 'erişim yasağı' kararı


Türk Devleti büyüklerine hakaret içeren görüntüler yayımladığı için Youtube sitesine erişim yasağı kararı alındı.

Sivas 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi, Atatürk ve devlet büyüklerine yönelik hakaret içeren görüntüler yayınladığı yönündeki suç duyurusunun ardından, görüntü paylaşım sitesi YouTube'ye Türkiye'den erişim yasağı konulması kararı aldı.

Sivas'ta yaşayan Ali Kütüklü, YouTube'de Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hakaret içerikli görüntüler yayımlandığını öne sürerek, Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İddia üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntüleri bilirkişi aracılığıyla inceletti.
İnceleme sonucunda görüntüler, Sivas 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.
Dosyayı inceleyen mahkeme, görüntülerin yayından kaldırılma sürecine kadar YouTube'ye Türkiye'den erişimin engellenmesine karar verdi.

Karar, Telekomünikasyon Kurumu'na gönderildi.

Kurumun kararı işleme koyarak, siteye erişimi engellemesi bekleniyor.

Bu arada site yetkilileri karara ilişkin, "Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız" açıklamasında bulundu.

YOUTUBE: İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ

Görüntü paylaşım sitesi Youtube'dan, siteye Türkiye'den erişim yasağı konulması kararına ilişkin, "Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız" açıklamasında bulunuldu.

Yazılı açıklamada, "internetin herkese kendini ifade etme ve sesini duyurma imkanı tanıdığı, ancak kişilerin web ortamında kendilerini ifade etme biçimlerinin, bazı ülkelerin kültürel ve politik konulardaki hassasiyetlerine dokunduğu" kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenle Youtube olarak kullanıcılarımıza kolaylıkla, kullanım şartlarımıza uygun olmadıklarını düşündükleri videolar konusunda uyarı mesajı göndermeleri imkanını sağlıyoruz. Ve sonrasında gerektiğinde videoyu yayından kaldırıyoruz. Ayrıca, yerel yasa koyucular ile de ülkenin kanunlarına aykırı bir durum teşkil eden videolar konusunda, gerekli uygulamaların yapılması için işbirliğine gidiyoruz. Bu tutumumuz ile ifade özgürlüğü ve yerel kanunlara uyma konusunda dengeyi sağlamak için gösterdiğimiz özeni vurguladığımıza inanıyoruz. Türkiye'deki yetkililerle mevcut durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için işbirliğine hazırız."

Kaynak: Ajanslar

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli