18 Ocak 2008 Cuma

Cep Telefonunuz Kredi Kartınız Olacak


Garanti Bankası ve Turkcell'in birlikte yürüttüğü projeyle, kredi kartları Türkiye'de mobil cüzdan ile cep telefonuna girecek. Garanti Bankasının Bonus Trink kredi kartı ile yapılabilen tüm işlemler, 6 ay sürmesi planlanan pilot proje boyunca Turkcell hatlı MasterCard PayPass teknolojisine sahip cep telefonları aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Ödeme süresini yarım saniyenin altına indiren uygulama kapsamında Bonus Trink'te olduğu gibi işlem başına 35 YTL'lik limit verilecek. Bu limitin üzerindeki meblağda alışveriş ise şifreyle yapılabilecek.

Projenin tanıtımına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, teknoloji dünyasının hızla değişerek ilerlediğini, burada ön plana çıkan üç ana unsurun ise mobilite, internet ve bilişim olduğunu söyledi.

Artık telefonların önemli bir kısmının sadece iletişim aracı olmakla kalmadığını, aynı zamanda kimlik, imza, kredi kartı gibi akıllı uygulamaları da içerdiğini aktaran Ciliv, tanıtımını yaptıkları mobil cüzdan sayesinde de ödemelerin artık bu sistem aracılığıyla yapılabileceğini söyledi.

Mobil ödeme ve temassız bankacılıkta yeni bir devrin başlangıcı olması beklenen projenin yapılması için Dünya GSM Birliği tarafından ABD, Avustralya, Filipinler, Fransa, İrlanda, Kore, Malezya, Norveç, Singapur, Tayvan ve Türkiye'den birer operatör seçildiğini, Türkiye'yi Turkcell'in temsil ettiğini kaydeden Ciliv, Türkiye'deki uygulamanın Kore ve Fransa'nın ardından Türkiye'de yapılacağını belirtti.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli