24 Şubat 2008 Pazar

Ev teknolojisinde similatör devri

Simulatörler gözünü evlere çevirdi

Gelişen teknolojiler, askeri ve eğitim amaçlı kullanılan simülatörlerin evlerimize kadar girmesinin önünü açıyor. Üreticiler için simülatörlerin birebir gerçeği yansıtması en önemli etken. Simülatörler bu yüzden, son kullanıcıların evlerinde golf oynayabilmelerini, snowboard yapabilmelerini hatta en ağır uçakları dünya göklerinde evlerinin rahatlığında uçurabilmelerine olanak sağlıyor.

Ren İç ve Dış Ticaret tarafından Türkiye’de satışa sunulan ProTee Golf Simulatörü de bu örneklerden yalnızca bir tanesi. Bu simulatörde golf, basit bir PC oyunundan çok, gerçek golf sopası ve golf topu kullanılarak oynanan gerçek zamanlı ve etkileşimli bir oyun halini alıyor. Yüksek performanslı bir bilgisayar, topa vuruş açısını ve hızını hesaplayarak sonucu büyük bir ekrana yansıtıyor. Sistemin göze çarpan en yeni özelliklerinden bir tanesi de modüler olması. Oturma odasına bile kurulabilen bu paket için sentetik çimden imal edilmiş sensörlü taban ve gerçek golf sopası da kullanıcıya sunulabiliyor. Kullanıcıların pencere ve cam eşyalar için endişelenmesine gerek yok çünkü toplar da isteğe bağlı değişebiliyor.

Ren’den Çağlayan Yılmaz, simulatörlerin ev ve garajlarda kullanabileceğini bunu dışında eğitim ve eğlence amaçlı olarak da golf klüplerinde, otellerde, konferans salonları gibi diğer bir alanlarda da değerlendirebileceğini belirtiyor. Yılmaz, “Golf dışında birey ve kurumlara Formula 1, snowboard ve kayak gibi hizmetler de sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli