15 Şubat 2008 Cuma

Yeni bir cep telefonumuz oldu: DUALITY


Dünyanın dev cep telefonu üreticileri yeni ürünlerini Las Vegas'taki CES 2008'de görücüye çıkartırken; dün İstanbul'da Türkiye'nin yeni cep telefonu markası Dual Infinity ve ilk ürünü DS7700'ın tanıtımı yapıldı.

Dual Infinity Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aşkın Çakım, Tandoğan Holding yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, firmanın ilk ürünü DS7700'ü de tanıtıldı. Markanın 10 milyon dolarlık yatırımla kurulduğunu söyleyen Aşkın Çakım, "Hazırlıklarımızı iyi yaptık. Ürünlerimizi tasarlamadan ve özelliklerini belirlemeden önce ülkemizdeki cep telefonu kullanıcılarının ürünlerinden bekledikleri özellikleri ve rakiplerimizin ürünlerini iyi gözlemledik. Ürünlerimizi Çin'de BenQ-Siemens gibi markalara üretim yapan firmayla çalışıyoruz. Fakat telefonlar üzerindeki donanım ve yazılım tasarımları bize ait. İlk ürünümüz olan DS770'ün çift SIM kart kullanabilen bir telefon. Tasarım olarak rakiplerine göre en küçüğü ve özellik bakımından da en güçlüsü. Mayıs ayına kadar pazarda 5 ürün daha satışa sunacağız. Ürün portföyümüzdeki cihazlar tüm segmentteki kullanıcılara hitap ediyor" dedi. Bu yılın sonunda 40 milyon dolar ciro beklediklerini belirten Çakım, her segmentte yüzde 3 büyüme beklediklerini söyledi. Dual Infinity'nin İlk etapta 7 noktada servis vereceğini belirten Çakım, "Servis hizmetinde Nokia'nın distribütörlerinden NETCEL ile çalışıyoruz. İlk etapta 7 noktadan servis vereceğiz fakat, bu sayıyı kısa sürede 40'a çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.



5 yıl sonra üretim Türkiye'de
Ege Serbest Bölgede yatırım için alınan lisans dahilinde 5 yıl içinde cihaz üretiminin de Türkiye'de gerçekleştirilmesini planladıklarını belirten Dual Infinity Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aşkın Çakım, Türkiye'de sadece cep telefonu değil, 2008 yılı içerisinde Dual markasını taşıyan LCD televizyon, monitör, dizüstü bilgisayarlarının da satılacağını belirtti. İlk etapta markanın bilinirliğini arttırmak istediklerini söyleyen Çakım, "İlk etapta cep telefonlarımızda gündemde olacağız. Gerekli tanıtım çalışmalarının ardından Dual marka diğer ürünlerimizi de tüketicilerin beğenisine sunacağız. Fiyat olarak baktığımızda, ürünlerimiz üzerinde yenilikçi özellikleri, rakiplerimize göre daha ucuza sunuyoruz. Çift sim kartla çalışan ürünümüzü 580 YTL'ye satılacak. Tüketiciler önümüzdeki günlerde Dual markasını taşıyan 79 YTL'lik cep telefonlarını da bulabilecekler. Genç, dinamik, satıştan gelen kişiler olduğumuz için istekler ve pazardaki yenilikleri biliyoruz. Yıl içinde satışa sunacağımız ve büyük ses getireceğini düşündüğümüz diğer bir ürün de hem cep telefonu hem de analog televizyon olarak kullanılabilen ürünümüzün olacağını düşünüyorum" dedi.

Tek telefona sığamayanlara
Siyah renkte üretilen ilk ürün DS7700, 2 sim kartı aynı anda çalıştırmasıyla ön plana çıkıyor. 105x47,5x15.3 mm ebatlarında tasarlanan ürün üzerinde 2 mega piksel dijital kameraya yer verilmiş. 2 inç büyüklüğünde QCIF LCD ekranı bulunan DS7700, son dönemde piyasaya sunulan üzerinde aranılan MP3 ve Mpeg4 çalar özelliklerini de üzerinde barındırıyor. BMP, JPEG, GIF, PNG resim formatlarını destekleyen Türkiye'nin yeni telefonu DS7700, MID, IMY, WAV, AMR, AAC, MP3 gibi geniş ses formatı desteğini de üzerinde barındırıyor. Micro SD hafıza kartı bulunan ürün Türkçe haricinde İngilizce, Almanca ve Rusça dil desteğine de sahip. DS7700'ın satış fiyatı ise: 580 YTL

Desteklediği şebeke: 850-900-1800-1900 GSM / EDGE
Batarya tipi: 800 mAh Li-ion
Ekran: 2 inç LCD (QCIF) 176 x 220 piksel

Kamera: 2.0 MP
Video kaydı: Mevcut
Resim formatları: PNG, JPG, GIF, BMP
Ses formatları: MP3, WAV, AAC, AMR, MID, IMY
Bellek tipi: Micro SD

Mp3 çalar: Mevcut
Video oynatma: Mevcut
Webcam özelliği: Mevcut
Bluetooth: Mevcut
Oyunlar: Mevcut
Oyun yükleme: Mevcut
Melodi: Polifonik, MP3
Diğer özellikler: Çift SIM kart, WAP, JAVA, Dual Surround
Konuşma süresi: 200-300 dakika
Bekleme süresi: 80-120 saat
Ebatlar: 105x47.5x15.3 mm
Ağırlık: 95 gr

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli