31 Mayıs 2008 Cumartesi

Hollanda'da müthiş Türk





















Hollanda müthiş Türk'ü konuşuyor. Basın 'Bilgisayar Delisi Türk Genci' diyor. Elinde başka bir projesi daha var.
Hollanda'da yaşayan Türk genci Süleyman Yıldırım, cep telefonundan bilgisayara komut veren bir sistem geliştirerek, Hollanda basınında gündeme oturdu.

Star gazetesinde yer alan habere göre Zandaam'da ikamet eden Türk genci Süleyman Yıldırım, geliştirdiği bilgisayar projeleriyle Hollanda'da parıldıyor. Ülke basını, cep telefonu ile kablosuz ortamda bilgisayar kullanmayı sağlayacak bir buluşa imza atan Süleyman için 'Bilgisayar Delisi Türk Genci' diyor.

Son buluşu için gece gündüz çalıştığını belirten Süleyman, 'Sonunda başarılı oldum. Avrupa'da çok yetenekli Türk gençleri var. Ben de onlardan birisiyim' dedi. Yeni bir proje daha hazırladığını belirten Süleyman, 'Bu projem başarılı olursa, değil Hollanda ve Türkiye, tüm dünyanın gündemine oturacak' diye konuştu.

BULUŞU NELER İÇERİYOR?

Genç kaşif, yeni projesinin otomobilde bilgisayar ortamı sunduğunu söyledi. Süleyman, 'Uzun yola çıkanlar, bilhassa da Türkiye'ye izne giden vatandaşlarımız, otomobillerinde rahatlıkla bilgisayar kullanabilecekler. Dokunmatik ekranlı bu sitem 1 adet küçük bilgisayardan oluşuyor. Ekran üzerine dokunan kullanıcılar, film izleyebilecek ve çocuklarına zeka oyunları oynatabilecek.

Bu sistem seyahat esnasında sıkılmayı önleyecek. Ayrıca uydu aracılığıyla internet imkanı da sunacak' dedi.

Aklında bir dizi proje daha olduğunu ifade eden başarılı genç, 'Buluşlarımı Türkiye'de üretmek, üzerine Türk Malı mührünü vurmak ve dünya piyasasına sürmek istiyorum. Eğer bunları başarırsam Türkiye'deki insanlarımıza yeni istihdam alanları açılmış olur' diye konuştu.
Kaynak:İnternethaber

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli