1 Mart 2008 Cumartesi

Eski dost geri döndü

Mart ayında Wii Sanal Konsol kanalına; NES, SEGA, Turbografx ve NEOGEO'nun ardından eski bir dost daha ekleniyor; Commodore 64... 1982 senesinde piyasaya sürüldüğünde bilgisayar ve video oyun tarihini altüst eden Commodore 64 Guinness Rekorlar Kitabına göre tüm zamanların en çok satan bilgisayar modeli olmuş. Commodore 64'ün dünya çapında 22 milyon adet satıldığı tahmin ediliyor. Elbette bu popülaritesini Commodore 64 için 1982 ve 1994 yılları arasında geliştirilmiş 4,000 kadar oyuna borçlu.Kuşkusuz Commodore 64 (kısaca C64), tüm oyun severlerin favori platformlarından biriydi.

Şimdi C64 oyunları Wii Sanal Konsoluna geliyor. Commodore Gaming'in başkanı Bala Keilman konu ile ilgili şunları söylüyor, "Commodore 64'ün video oyunları üzerindeki etkisi bugün hala pek çok oyuncunun bu patformu ve oyunlarını hatırlaması ile hissedilebiliyor. Nintendo ile işbirliği içine girerek gelecekteki jenerasyonların da C64'ü kalplerdeki efsane yapan oyunlara ulaşmasını hedefliyoruz."

Nintendo Avrupa Pazarlama müdürü Laurent Fischer ise şunları ekliyor, "Commodore Gaming ile çalışarak Sanal Konsola Commodore 64 oyunlarını getirmekten çok mutluyuz. Hali hazırda 184'ün üzerindeki retro oyuna sahip olan Sanal Konsol hem oyun meraklıları için bir nostalji hem de yeni jenerasyon için bir tecrübe yaratıyor."
Sanal Konsola çıkacak olan ilk C64 oyunlarının International Karate ve Uridium olacağı duyuruldu. C64 oyunlarının 500 Wii puanı değerinde olması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli