TÜRKSAT 3A, testlerde sağlanan başarının ardından fırlatılmaya hazır hale geldi. Uydu, Güney Amerika’daki Fransız Guyanası’ndaki fırlatma rampasına götürüldü. Fırlatma programında herhangi bir gecikme olmaması halinde uydu, Nisan ya da Mayıs ayında yörüngesine fırlatılacak.
TÜRKSAT 3A’NIN ÖZELLİKLERİ
Türkiye’nin ihtiyaçları ve pazar alanları düşünülerek tasarlanan TÜRKSAT 3A, Asya, Avrupa ve Türkiye’den yayın yapacak kuruluşların taleplerine cevap verebilecek nitelikte. TÜRKSAT 3A, halen yörüngede bulunan Türksat 1C uydusunun mevcut kapasitesinin tamamını karşılayacağı gibi TÜRKSAT 2A uydusunun yükünü de hafifletecek. TÜRKSAT 1C uydusu üzerindeki televizyon, radyo ve VSAT hizmetleri, 42 derecedeki yörüngesine girmesiyle birlikte TÜRKSAT 3A’ya aktarılacak.
Yeni uydu, yalnızca televizyon yayınları için değil, coğrafi koşullar nedeniyle radyo-link ve kablo iletişim altyapısı mevcut olmayan bölgelere uydu terminalleri aracılığıyla telefon, internet, faks gibi çok çeşitli hizmetlerin götürülmesi için de kullanılacak.
TÜRKSAT 3A, yaklaşık 20 yıl süre ile hizmet verecek ve üzerinde 120 Wattlık 24 adet Ku-band transponder bulunacak.
Uydunun kapsama alanı, Avrupa’nın tamamı ve Asya’nın büyük bir kısmı olarak planlandı. TÜRKSAT 3A’nın, kapsama alanı konusunda diğer uydulara göre yüksek düzeyde anahtarlanabilir kapasiteye sahip olması, önemli bir avantaj olarak gösteriliyor.
10 Mart 2008 Pazartesi
TÜRKSAT 3A fırlatılmaya hazır
Türkiye’nin yeni nesil haberleşme uydusu TÜRKSAT 3A’nın yapımı ve tüm testleri tamamlandı. Güney Amerika’daki fırlatma rampasına taşınan uydu, fırlatma programına göre Nisan ya da Mayıs ayında uzaya gönderilecek.
ANKARA - Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Fransa’da Alcatel’in tesislerinde tasarlanan uydunun üretim çalışmaları sona erdi. Uydunun son testleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder