21 Mart 2008 Cuma

Panasonic uçanı kaçanı yakalıyor


Panasonic'in yeni duyurduğu Lumix DMC-FX500 fotoğraf makinesi modeli, dokunmatik ekranı sayesinde, parmak ile kontrole olanak sağlıyor. 3 inç genişliğinde dokunmatik ekranı bulunan makine, özellikle odağı çocuk ve evcil hayvan gibi hareketli nesneler olan çekimlerde hızlı ve kolay kontrol getiriyor.

Lumix DMC-FX500 bu özelliği sayesinde, vizöre yansıyan nesnelerden birinin parmak ile seçilmesinin ardınan, ona odaklanarak, nesnenin hareketini takip ediyor ve pozlamayı bu nesnenin son durumuna göre gerçekleştirebiliyor.

Yeni model, hareketli çekimlerde amatör olan kullanıcılara sağladığı bu avantajın yanı sıra; otomotik resim modu seçme özelliği de getiriyor. Cihaz bu özelliği kullanarak, vizörde seçilen nesne bir insan yüzü ise bunu algılayarak portre moduna ya da nesne yakındam seçilmiş ise makro moduna geçebiliyor.

Lumix FX ürün ailesinin amiral gemisi olması beklenen DMC-FX500, 25mm geniş-açılı objektif, 5x optik zum, 10 megapiksel çözünürlük, 16:9 resim ve 1280 x 720p video modu özelliklerine de sahip bulunuyor.

Japonya'da nisan ayında satışa sunulacak olan ürünün Avrupa'ya geliş tarihi ile ilgili bir açıklama yapılmış değil.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli