21 Mart 2008 Cuma

Intel'den teknolojide kelebek etkisi


Intel, Yeni Centrino İşlemci teknolojisinin dizüstü bilgisayarlara 45 nm ile getirdiği özgürlükleri “Teknolojide Kelebek Etkisi” temalı tanıtım ile paylaştı.

Intel Centrino işlemci teknolojisi üst düzeyde mobil performans ve yüksek derecede enerji tasarrufunun yanı sıra daha hızlı ve kapsama alanı daha geniş kablosuz bağlantı özellikleriyle mobil bilişim teknolojisini geliştiriyor.

Yeni Hafnium tabanlı yapısı ve 6 MB’a kadar çıkabilen L2 Cache ön bellek, yoğun hesaplama gerektiren uygulamaları eş zamanlı olarak ve iki kat daha hızlı çalıştırma olanağı sağlarken, yeni Intel Boost özelliği de yüksek çözünürlüklü multimedya uygulamalarını yüzde elli daha hızlı hale getiriyor.

Tanıtımda konuşan Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, "45nm transistor teknolojisi, Intel’in aralıksız araştırma-geliştirme çalışmaları sonucunda kendi sürekli küçülürken performansı ve ‘kelebek etkisi’ sürekli artan teknolojisi geliştirme geleneğinde su an icin varılan son noktayı temsil ediyor" dedi

Aynı anda daha çok şey..

45 nanometrelik yeni Intel Core mikromimarisini temel alan Intel Centrino işlemci teknolojisi, performans ve güç tasarrufunu artıran yenilikçi özellikler barındırıyor. Intel Advanced Smart Cache, eş zamanlı uygulamaların öncekinden iki kat daha hızlı çalışmasını sağlarken, güç optimizasyonlu 800 MHz Front Side Bus daha yüksek bant genişliğini yanı sıra yüzde 20 daha hızlı veri aktarımını mümkün kılıyor. Bu da oyun ve yüksek çözünürlüklü uygulamalar için performans anlamına geliyor.

5 kat hızlı bağlantı

Intel’in Wireless N ağlarda çalışan seçimlik Next Gen Wireless N teknolojisi ile ev ağlarının hızı 5 katına çıkarken, kapsama alanı da iki kat artıyor. Ayrıca yerleşik kablosuz iletişim özelliklerinin sağladığı esneklik sayesinde kullanıcılar çok sayıda Wi-Fi kablosuz ağ üzerinden bağlanmaya devam edebiliyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Nasılsınız? Güzel bir hafta sonu dileğiyle, sağlıcakla kalın.

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli