1 Mart 2008 Cumartesi

Geleceğin PC’leri

PC dünyasının geleceğine yönelik yapılan ‘Next-gen PC Design Competition’ tasarım yarışmasının 2007-08 finalistleri belli oldu.

Çok değişik tasarımlar arasından beğendiklerimizi burada sizlerle paylaştık. Yarışma dışarıdan oylamaya da açık. Hoşunuza giden tasarımları oylamak veya yorum yapmak isterseniz Next-Gen PC Design sitesine uğrayabilirsiniz. Sitede hem tüm finalistleri görebiliyor hem de oylayabiliyorsunuz... Halka açık olan oylama 15 mart 2008’e kadar açık kalacak. Kazanan Mayıs’ta açıklanacak ve 2500 Dolar ödülün de sahibi olacak. Unutmayın, sadece bir oy hakkınız var!

Momenta
Momenta, boyna takılan şık bir kolye görünümden çok daha fazlasını vadediyor. Çoğumuz bir noktada mutlaka; ‘şu an keşke yanımda bir kamera olsaydı da şu anları çekseydim’ demişizdir. İşte Momenta, bu7 anları kaybetmemek için tasarlanmış bir cihaz. Kalp atışının yükselmesiyle tetiklenerek çekime başlayan bu dijital kolye siz durmasını söyleyene kadar çekim yapmaya devam ediyor. Bu şekilde otomatik olarak hayatınızın iyi veya kötü, heyecanlı yaşanan her anını kayıt altına alabileceksiniz.

Microsoft’un hafif işletim sistemi SLIM’i kullanarak boyunda taşınabilecek boyutlarda olan cihaz, kablosuz desteği sayesinde her zaman bağlı da kalabiliyor. Momenta, sadece hayatınızın en önemli kısımlarını kaydetmiyor aynı zamanda önemli bilgilerinizi de yanınızda taşımanızı sağlıyor.

Momenta’yı tasarlarken moda’nın da elektronik dünyasındaki önemi unutulmamış. Önde bulunan ince OLED ekran; tek yönlü bir ayna gibi çalışıyor ve grafik uyarlamalara izin veriyor. Bu şekilde Momenta aynı zamanda kişiselleştirilmiş oluyor...

Kullanım aşamasına gelince; Momenta kablosuz sayesinde başka bir cihaza bağlanabilmenin yanısıra projeksiyon ve hareket algılayıcıları sayesinde bir duvar üzerinde de kullanılabiliyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli