11 Aralık 2007 Salı

Belediye otobüsünde kredi kartı dönemi


Garanti Bankası, Mayıs ayında Çanakkale'deki otobüslerde kullanıma soktuğu ParaCard'ların ardından, “ulaşımda kolaylık” çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bonus Trink kredi kartları, artık Samsun ve Çanakkale'de otobüslerde bilet yerine kullanılabilecek ve kart sahiplerine Bonus kazandıracak.

Garanti Bankası tarafından geliştirilen yeni sistemle Çanakkale ve Samsun'daki 200'den fazla belediye ve halk otobüsünde yer alan Akıllı Bilet Terminali'ne, saat, anahtarlık ve etiket şeklindeki Bonus Trink kartları okutarak bilet ücretini ödemek mümkün oluyor. Garanti'nin düşük meblağlı ödemeler için çıkarttığı, MasterCard'ın PayPass (Öde-Geç) teknolojisine sahip Bonus Trink ürünlerin kullanılabileceği yeni uygulama, Avrupa'da bir ilk olma özelliğinitaşıyor.

Çanakkale ve Samsun'da uygulamaya geçen sistemle, kart sahipleri bozuk para taşıma, sıra bekleme zahmetinden ve bilet alma derdinden kurtuluyor. Her ayın sonunda aldıkları ekstreyle, şehir içi otobüs masraflarını toplu olarak görme avantajına sahip oluyor. Sistem her otobüsü ve her kartı uydudan izleyerek, buna göre Bonus Trink üzerinden özel fiyat uygulamaları yapabiliyor.

Garanti Bankası konu ile ilgili olarak; ödeme sistemlerinin nakitin yerine sadece büyük meblağlı ödemelerde değil, ulaşım gibi, küçük meblağların günlük hayatta sıkça kullanıldığı alanlarda da geliştirmek istediklerini açıklamasını yaparken, amaçlarının sistemi ocak ayında Erzurum, Çorum ve Tekirdağ'a da yaygınlaştırmak olduğu açıklamasını yaptı.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli