11 Aralık 2007 Salı

Kullanışlı Bir Servis - CNR Beta Yayınladı.


Linspire and Freespire dağıtımlarının geliştiricisi olan Linspire firması CNR.com sitesini açtığını duyurdu. Bu site online olarak Linux paketlerinizi yönetebilmenizi sağlıyor. Linux paketlerini takip etmek ve aradığınız paketleri kolayca bulunabilmek için gerçekten iyi bir site, bakalım siteye Linux dünyasından ilgi nasıl olucak.

CNR ayrıca Debian'ın .deb paketlerini ve RedHat tabanlı dağıtımları için .rpm uzantılı dosyaları bulabilmesi için ayarlabiliyor. CNR üzerinden indirilen paketler .cnr uzantılı.

Bu servis şu anda Freespire 2.0, Linspire 6.0, Ubuntu 7.04 ve Ubuntu 7.10 dağıtımlarında kullanılabiliyor. Bu dağıtımlar .cnr uzantılı dosyaların kurabiliyorlar. Bu dağıtımları kullananlar komut satırından iki küçük komut ile Ya da siteye girerek programlarını güncelleyecekler Ya da yeni programları kolaylıkla elde edebilecekler. Linspire firması yakında Debian, Fedora, OpenSUSE ve diğer Linux dağıtımlarını bu servisi kullanmalarını beklediklerini bildirdi.

CNR sadece linux kullanıcıları için değil ticari amaçlı olsun Ya da olmasın tüm program gelişticiler tarafındanda kullanılabiliyor. Bu geliştiriciler programlarını CNR'da yayınlayarak diğer Linux severlerin aynı anda programa ulaşmasını sağlayabilecekler.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli