19 Aralık 2007 Çarşamba

Mynet, Yonja'nın yüzde 50'sini aldı


Türkiye'nin lider portalı Mynet, sosyal paylaşım sitesi www.yonja.com'un yüzde 50'sini Tiger Global ile birlikte satın aldı.

Bu anlaşma ile Mynet'in, Türk internet sektöründe son dönemde gerçekleşen en büyük satın almaya imza attığı tahmin ediliyor.

Türkiye'nin lider internet portalı Mynet, ulaştığı internet kullanıcı kitlesini sosyal paylaşım sitesi Yonja ortaklığıyla büyütmeye devam ediyor. Mynet , Tiger Global* ile birlikte lider Türk sosyal paylaşım sitesi Yonja'nın yüzde 50'sini satın almasıyla 2008'e daha da güçlü giriyor.

Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli işbirliğine ilişkin yaptığı açıklamada, Türk internet sektörünün hızla büyümeye devam ettiğini, Mynet'in de yaptığı yatırımlarla bu büyüme içinde gereken adımları attığını söyledi.

Yonja.com'un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Kerim Baran ise açıklamasında bu birlikteliğin önemini vurguladı. Mynet ile bu birlikteliğinin Yonja'nın önünü daha da açacağını, 5 milyon üyesi olan yonja.com'un ayda yaklaşık 15 milyon tekil kişiye ulaşan Mynet ile güçlerini birleştirmesinin sektörde sosyal paylaşım platformlarında yaşanan büyümeye öncülük edeceğini belirtti.

-Türkiye'nin en büyük sosyalleşme platformu yonja.com 5 milyon üyeye sahip.
-Mynet ayda yaklaşık 15 milyon tekil ziyaretçi ve yaklaşık 1.2 milyar sayfa gösterimi ile Türkiye'nin lider ve en yaygın kullanılan portalı.
*New York merkezli Tiger Global 7 milyar USD'lik bir fon yönetiyor. Internet firmalarına yatırım yapan Tiger, bu yatırımlarını dünya çapında gerçekleştiriyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli