29 Aralık 2007 Cumartesi

Turkcell ve Üniversiteliler Ortaklığı!


Turkcell üniversite öğrencilerine, aldıkları teorik eğitimi pratiğe dökme imkanı sağlamak için altyapısını açarak teknoloji üreten genç beyinlerin ülkemize kazandırılmasını hedefliyor.

Türkiye`de nitelikli insan kaynağını yetiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Turkcell, daha kaliteli bir eğitim almalarını sağlamak için telekom ve servis geliştirme altyapısını üniversite öğrencilerine açıyor. "Univercell" adlı proje, bugün (13 Aralık) Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv`in katılımıyla düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Proje sayesinde üniversite öğrencileri servis ve ürün geliştirme, eğitim ve akademik çalışma için ihtiyaç duydukları platforma doğrudan ulaşabilecek. Turkcell`in sağladığı SMS/MMS gönderme ve toplama, GPRS/WAP servisleri, telefona içerik indirme gibi telekom hizmetlerini kullanarak yeni ürünler, servisler geliştirebilecekler.

Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv projeyi şu sözlerle anlattı: "Bu projeyle amacımız, üniversite öğrencilerinin ilgisini bilişim sektörüne çekerek, onların yeni teknolojileri yakından tanımalarına, üniversitede öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalarına, projelerini/fikirlerini hayata geçirmelerine imkân vermek. Böylece üniversiteden yetkin, donanımlı, yeni teknolojileri bilen, kullanan ve nihayet teknoloji üreten gençleri ülkemizekazandırmayı ve Türkiye`nin bilgi toplumuna dönüşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz." Univercell ile öğrenciler, aralarında turkcell-im`in de olduğu 200`den fazla servisin çalıştığı platforma okullarından ücretsiz olarak erişebilecek. Eğitim, sağlık, iş dünyası, ticaret, eğlence gibi istedikleri herhangi bir alanda mobil uygulama projesi olan öğrenciler, projeye katılarak yenilikçi ürünler ve servisler geliştirebilecekler. Türkiye`nin dört bir yanında verilecek olan eğitimlerle desteklenecek olan proje, bütün üniversitelerin katılımına açık. Turkcell Univercell programını, Türkiye`de 50 üniversitede çalışmaları olan TURKIEEE ile yürütüyor. Dünyanın en büyük teknik ve mesleki kuruluşu olan IEEE`nin Türkiye`deki öğrenci kollarını oluşturan TURKIEEE, öğrenci kolları sayısı bakımından da dünyada lider.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli