30 Aralık 2007 Pazar

Git gel Konya tek bir tık artık


UNESCO'nun 2007 Dünya Mevlana yılı aktiviteleri çerçevesinde www.360tr.com grubu UNESCO'nun da desteği ile barış ve kardeşliğin sembolü Mevlana Dergâhı'nı QTVR Multimedia teknolojisi ile sanal ortama taşıdı.

Böylelikle herkes internet ortamında Mevlana Dergâhı'nı bulundukları yerden ziyaret edebilecek. 67 noktadan üç boyutlu gezi konforu sunan bu projede, Mevlana Dergâh'ı dünyada ilk kez bu büyüklükte ve kolaylıkla internette ziyaret edilebilen bir müze olma özelliği taşıyor. http://www.360tr.com/mevlana Proje yöneticisi imdat Demir: İki ay önce aynı yöntemle Topkapı Sarayı'nı ziyarete açtıklarında 25 milyon insanın ziyaret ettiğini, Mevlana projesi için ise 100 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

Tüm dünyanın barış ve kardeşliğin evrensel sloganı olarak kabul ettiği, "Gel, Gel, ne olursan ol, gel; çağrısıyla dil, din, ırk, milliyet ayırmadan insanoğluna seslenmeyi başaran Mevlana; 800 yıldır her türlü karanlığı aydınlatmaya çalışan bir ışık yolcusu ve ışığını bu karanlık günlerde bizlere bir yol haritası olarak sunuyor yeniden.

Sevgisizlik ve hoşgörüsüzlük açısından kritik günler yaşayan dünyamız, birlik, bütünlük, sevgi ve hoşgörü açısından daha çok şeye muhtaç görünüyor. Bu bakımdan Mevlana'nın mesajı daha bir önem kazanmaktadır.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli