14 Aralık 2007 Cuma

Microsoft Logo Değiştirdi


Microsoft'un taşınabilir medya oynatıcılar için kullandığı "PlaysForSure" logosu "Certified for Windows Vista" olarak değiştirildi. Muhtemelen sorunlar vardı!

Fazla açıklama yapılmadan Microsoft'un sitesinde ortaya çıkan duruma göre "PlaysForSure" logosu yerine, aynı özellikleri destekleyen "Certified for Windows Vista" logosuna dahil oldu. Microsoft'un yaptığı minik açıklamalara göre, logo yepyeni bir yüz haline geliyor ve gereksinimlerin birebir aynısı bu logo içine dahil ediliyor. Kısaca artık "PlaysForSure" logosu yok! "Certified for Windows Vista" logosuna bağlı kalmak zorundayız.


Vista Desteği ile İlgili Sorunlar?

Microsoft, Windows Vista işletim sistemi ile ilgili ciddi destek sorunları devamlı yaşadı ve yaşıyor. Eğer detaylı bir şekilde takip ettiyseniz bilirsiniz. Vista'nın ilk deneme sürümlerinde XP işletim sisteminin sürücüleri kesinlikle çalışmayacak deniyordu. Çünkü çok farklı bir sürücü altyapısı kullanılmaktaydı. Fakat daha sonra bu değişimi göze alamadı ve şu anda XP sürücülerini çok rahat bir şekilde olmasa da Vista işletim sisteminde kullanabiliyorsunuz.

Kendi Ürününe Destek Veremedi!

Microsoft'un Zune adlı ürününün piyasaya ilk sürüldüğünde Vista sürücüsü yoktu! Bu yüzden oldukça garip bir duruma düşen Microsoft, kısa süre içerisinde sürücülerini güncelleyecek buna destek verdi. Gerçekten ilginç bir durum!

Creative Zor Günler Geçirdi!

Windows Vista çıktığında farklı bir sürücü desteği sunarken, yapısal değişimler oldu. Bu durumun ardından da ona göre hazırlanmış olan Creative'in neredeyse tüm ürünlerinin sürücülerinde sorun çıktı ve uzun bir süre Creative gibi bir firmanın özellikle ses kartında Vista'da sorun yaşadığını ya da tam performansta kullanılamadığını biliyoruz. Bunun sebebi firmalar arası anlaşmazlık mı, yoksa başka bir şey mi acaba?

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli