27 Aralık 2007 Perşembe

Kent haritaları masaüstüne indi


''Map24'' adlı internet sitesine ait ücretsiz programla, Türkiye'deki büyük şehirler dahil dünyanın pek çok ülkesindeki şehirlerin detaylı haritalarına ulaşılabiliyor.

Merkezi Almanya'da bulunan ve dijital haritalarla ilgili ücretsiz hizmetler sunan "www.map24.com" adresindeki internet sitesinden indirilen "Map24 Desktop" adlı ücretsiz ve Türkçe programla, Türkiye'deki 20'den fazla büyük şehir dahil dünyanın pek çok ülkesindeki şehirlerin detaylı haritalarına ulaşılabiliyor.

Program harita bilgilerini internetten aldığı için, kullanırken internete bağlı olmak gerekiyor. Programda Türkiye'de İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Gaziantep, Bursa ve Kayseri'yi detaylandırabiliyorsunuz.

Kolay şekilde bilgisayara kurulan ve kullanılan program sayesinde, şehirlerin sokak ve cadde bilgilerine kadar güncel ve detaylı haritaları görülebiliyor. Ayrıca şehir ismi, mahalle, sokak ya da semt adı yazılıp arama yapılarak, herhangi bir adres bulunabiliyor.

Programın diğer bir özelliği ise navigasyon cihazlarındaki gibi rota planlaması yapılabilmesi. Başlangıç ve varış noktaları haritada işaretlendikten sonra rota planlanıyor ve hangi yolları takip ederek gidilmesi gerektiği harita üzerinde gösteriliyor veya yazılı olarak tarif alınabiliyor.

Önemli noktalar da haritada

Haritada, yalnızca sokak ya da cadde bilgileri değil sokak ve caddelerdeki önemli mekanlarla ilgili güncel bilgiler de bulunuyor.

Bu bilgiler arasında, ilgi çeken mekanlar, oteller, benzin istasyonları, otoparklar, oto kiralama şirketleri, toplu taşıma aracı durakları, hastaneler, eczaneler, sinema ve tiyatrolar, lokantalar, kafe ve barlar, alışveriş merkezleri ve çarşılar, bankalar ve ATM cihazları, okullar, resmi kurumlar, dernekler, müzeler ve parklar yer alıyor.

Sitede ayrıca, aynı bilgilere cep telefonu aracılığıyla ulaşmak için de çeşitli cep telefonlarına uygun programlar bulunuyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli