15 Ekim 2007 Pazartesi

AntiSpyStorm: Kullanıcıyı aldatıyor

McAfee, Microsoft web sitesini taklit ederek yayılmaya çalışan casus yazılıma karşı uyarıyor!


"http://www.chip.com.tr/images/content/20071014235642.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.

McAfee, Microsoft web sitesini taklit ederek yayılmaya çalışan AntiSpyStorm adındaki sahte AntiSpyware yazılımına karşı herkesi uyarıyor.

"Microsoft AntiSpyware Center" isimli site, çevrimiçi bir tarayıcı olduğunu ve sisteminizi zararlı yazılımlardan arındıracağını ileri sürüyor. Kullanıcı bu iddiaya inanırsa casus yazılımların ve trojanların bulunduğu bir liste gösteriliyor. Bunların PC'de bulunduğu iddia ediliyor. Web sitesi zararlı yazılımı silmek için Internet Explorer'a bir ActiveX denetimi yüklenmesini istiyor. Kullanıcı bunu yaptığında PC'ye bulaşma işlemi gerçekleşiyor. Yazılım bundan sonra kullanıcıyı korkutma amaçlı güvenlik mesajları gösteriyor. Buna müteakiben yazılımın tam sürümünün satın alınması gerektiğini söylüyor ve böylece AntiSpyStorn geliştiricileri kurbanın kredi kartı numarasına ulaşmış oluyorlar.

CHIP Online'ın Yorumu:
Bu olay zinciri direk bir Dolandırıcı-Casus-Yazılım örneği olarak gösterilebilir. Bu tip zararlılar kullanıcının güven duygusunu sarsarak panik oluşturuyor ve bir şekilde kullanıcıyı alış-verişe yönlendiriyor. Bu dolandırıcılar PC'nize sayısız casus yazılım yüklemekle kalmıyor cüzdanınızı tamamen boşaltabiliyor. Önemli tavsiye: PC'nizi her zaman Kaspersky, Gdata, Symantec veya Avira gibi ciddi araçlarla tarayın.



Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli