27 Ekim 2007 Cumartesi

iPod nano 8 GB (yeni nesil)

Daha geniş, daha kısa, daha ince



Apple'ın en beğenilen iPod'u "nano" güncellendi. İlk bakışta göze hemen şu çarpıyor: çok daha küçüldü. Biz ise bunun dışında başka neler değiştiğini inceledik.

8 GB nano'yu beş farklı renkte elde edebiliyorsunuz, fiyat ise 239 € + KDV civarında. Fiyattan tasarruf edip 4 GB sürümünü satın almak isteyenler ise gümüş renge mahkum kalıyorlar.

Daha geniş ekran
70 x 52 x 7 mm ebatları ile yeni iPod nano eskisinden daha kompakt ama 10 gram daha ağır. Ön taraf gerçekten de çizilmelere karşı dayanıklı ama test için elimize geçen nano'nun arka tarafı çok çabuk çizildi.

Ekranın köşegeni 5 cm uzunluğunda ve 320 x 240 piksel çözünürlüğünde. Bu şekilde yeni nano fotoğraf ve video gösterimi için eskisinden çok daha uygun. Evet, bu arada artık video seyredebiliyorsunuz. Küçük videolar için bu özellikle tam da yerli yerinde. Bir diğer
yenilik: menü ikiye bölünmüş bir şekilde ve solda bildiğini menü yapısı, sağda ise buna eşlik eden ikonlar ve ön-izlemeler mevcut. Bu şekilde menü yapısı içinde çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde dolaşabiliyorsunuz. Ayrıca nano ile oyun da oynayabiliyorsunuz. Üç adet oyun ön-yüklü olarak geliyor, diğer oyunları iTnues mağazasından satın alabilirsiniz.

Dayanıklı batarya, iyi ses kalitesi
Testimizde yeni nano 25 saat ve 48 dakika boyunca aralıksız olarak çalıştı - son derece uygun bir süre. Cihazda video keyfi çıkarmak isteyenlerse 3 saat ve 3 dakikadan sonra yeniden şarj etmeliler. Ses kalitesinin iyi olduğunu Harmonik bozulma (% 0,027) ve sinyal-gürültü-oranı (86,9 dB) değerlerinden anlayabilirsiniz. Frekans girişi her frekans için dengeli denebilir ama cihazla verilen kulalık sesleri biraz boğuk veriyor. Ama bunu da entegre ekolayzır ile dengeleyebilirsiniz.

Pek tutulur gibi değil
iPod nano'nun sadece kasası ufalmadı aynı zamanda klik-tekerleği de küçüldü. Genel olarak nano selefi gibi elde güvenli bir şekilde tutulamıyor. Tüm dosyaları yine sadece iTunes üzerinden cihaza aktarabiliyorsunuz. Apple bir yazılım CD'si bile vermiyor, tüketicinin kendisi internetten yaklaşık 50 MB'ı çekmek zorunda kalıyorlar. Kutu içeriği şunlardan ibaret: USB kablosu, kulaklık ve bir Dockingstation adaptörü.

Sonuç
iPod nano selefinden daha sağlam bir şekilde dizayn edilmiş. Daha büyük olan ekranı iyi bir kalite sunuyor. Müzik yanında artık video ve resim seyretmek de artık daha eğlenceli. Cihazı doldurmak için yine iTunes'a ihtiyacınız var ne de olsa yazılım gün geçtikçe daha da olgunlaşıyor.

Alternatif
Yaklaşık 70 Dolar daha ucuza yine son derece kompakt olan 8 GB hafızalı Cowon iAudio 7'yi elde edebilirsiniz. Bu cihazla da resim ve video izleyebilirsiniz ki bu buna ek olarak 46 saatlik batarya süresi mükemmel bir seviyede.
İyi ekran
Video oynatabiliyor
Çok kompakt
Arka yüzey çabuk çiziliyor
Radyo fonksiyonları yok

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli