29 Ekim 2007 Pazartesi

CUMHURİYETİMİZİN 84.YILI KUTLU OLSUN NİCE YILLARA CUMHURİYET


Cumhuriyetimiz 84 yaşında



Türkiye Cumhuriyeti'nin 84. kuruluş yıldönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının yerlerini almasıyla başladı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanı, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün kabrinin bulunduğu bölüme geçti.

Cumhurbaşkanı Gül tarafından, Ulu Önder'in kabrine, üzerinde ''Cumhurbaşkanı'' yazılı kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçtiler.Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Gül, deftere şunları yazdı:

''Aziz Atatürk,Cumhuriyetimizin 84. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde milletçe huzurunuzdayız.

Bugün aynı zamanda Cumhuriyet'in kuruluşuyla belirlediğiniz ideallere her zamankinden daha yakın olmanın kıvancını yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlemektedir. Millet ve devlet olarak 84 yılda ulaştığımız seviye ile gurur duymakla birlikte ülkemizi dünyada hak ettiği konuma yükseltmek için çalışmalarımızı anlayış birliği içinde sürdürüyoruz. Tarihimizden ve sahip olduklarımızdan güç alarak Cumhuriyetimizi ilke ve kazanımlarıyla koruyarak yarınlara el birliğiyle taşıyacağız.

Dünya ile her alanda rekabet eden, mutlu insanların yaşadığı, güçlü ve müreffeh Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Böyle bir TÜrkiye varlığımızın teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize bırakabileceğimiz en değerli armağan olacaktır.

Bu amaçla gösterdiğimiz çabalar, şanlı geçmişimize ve bu ülkeyi kuran nesillere olduğu kadar bu günümüze ve aydınlık geleceğimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur.

Cumhuriyet Bayramı'nda millet olarak aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyor, minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.Ruhun şad olsun.''

Gül'ün Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamasının ardından tören alanındaki Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve öğrenciler, Atatürk'ün kabrinin önünden saygı geçişi yaptılar.





Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli