27 Ekim 2007 Cumartesi

Canon PowerShot S5 IS

12 kat zum ile ön planda



Canon'un yeni mega-zumu en üst seviye donanıma sahip bir kamera ama yinede "en iyiler" listesindeki Panasonic FZ50 ve Sony H9'un arkasında yer alıyor.

Selef modelleri gibi S5 IS'de 12 kat zum (küçük resme uygun 36-432 mm arası), optik bir resim dengeleyici ve sessiz, keskin bir ultra-ses-yakınlaştırma motoru var. Olympus SP550 (18 kat zum) veya Sony H9 gibi (15 kat zum) rakip modeller daha iyi yakma değerleri sunuyor ama maksimum 432 mm birçok fotoğraf için fazlasıyla yeterli.

8 Mega piksel sensorun görüntü kalitesi ancak düşük ISO sayısında ikna edebiliyor, ISO 200 gibi değerlerde hafif bir boğuklaşma mevcut. Ama buna karşın S5 IS renkleri doğal bir şekilde göstermesiyle, güvenilir bir beyaz-dengeleyicisi ve efektif bir otomatik-odaklanma ile hoşumuza gidiyor. Cihazın hızı 0,4 saniyelik çekme ve 6,3 saniyelik sıralı-resim süresine (art arda 5 resim) tekabül ediyor ki bu değerler mega-zum sınıfında standart sayılan değeler.

Başarılı kullanım, döndürülebilir ekran
Ergonomi ve işleme son derece iyi, plastik kasa dayanıklı ve değerli görünüyor. Diğer mega-zumlular gibi S5 IS de ister manüel ister otomatik kullanılabiliyor. Manüel modunda objektif, çok ergonomik bir şekilde dört-yol kontrolcülerinin yatay düğmeleri üzerinden, ışıklandırma süresi ise dikey düğmeler üzerinden kontrol edilebiliyor. Sevindirici: bu iş için S5 IS ekranda bir ışıklandırma-barı gösteriyor. Flaş ayaklığı da son derece profesyonel bir özellik, ama uzmanlara has bir format olan RAW kamera tarafından desteklenmiyor.

Cihazın en iyi yönlerinden biri renkleri doğal bir şekilde gösteren, tamamen döndürülebilir (360 Derece) ve 90 derece açılıp-kapanabilir olan 2,5 inç ekranı - alışılmışın dışında perspektiflerden yaratıcı resimler çekmek için son derece ideal. H9 ve FZ50 rakiplerinin ekranları sadece dikey olarak dönebiliyor. S5 IS'nin
elektronik vizörü biraz pikselli ve aydınlık, ama birçok mega-zumlu kamera bu kamera bu konuda daha fazlasını sunamıyor.

Güçlü videolar
S5 IS'nin video modu birkaç özellikle ön plana çıkıyor: kamera videoları VGA çözünürlüğünde, stereo ses tonunda çekiyor, saniyede 60 çekim yapabilen bir zaman-büyüteci (QVGA) sunuyor ve buna ek olarak film çekimi sırasında yakınlaştırabiliyor ve fotoğraf çekebiliyor. Canon 4 adet AA pili kutu içeriğine dahil etmiş ve bu piller kamerayı bayağı uzun bir süre idare ediyor (en az 320 fotoğraf) - ama bataryayı ekstradan satın almalısınız.

Sonuç
PowerShot S5 iyi ve geniş çapta özelliklere sahip ve testimizde bizi ikna edip "en iyiler" listemizde 3 numarayı hak eden bir zum-kamera. Laboratuar testinde ise direk rakipleri olan Sony ve Panasonic kadar iyi bir görüntü kalitesine ulaşamıyor.

Alternatifler
Sony DSC-H9 aynı fiyata daha iyi yakma değerleri ve biraz daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor ama video fonksiyonu ve kullanımda Canon daha avantajlı.
Rahat kullanım
Harika video modu
Çok iyi bir katlanabilir-ekran
Resim bulanıklığı

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli