25 Ekim 2007 Perşembe

DTP’li terörist: ”PKK terör örgütü” diyemem

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk’ten, PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmelerini istedi. Türk’ün, “Böyle bir açıklama yapamam” dediği öğrenildi.

Türk, Grup Başkan Vekili Fatma Kurtalan ve Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, önceki gün AB Dönem Başkanı Portekiz’in Ankara Büyükelçiliği’nde verilen ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilerinin de hazır bulunduğu yemeğe davetli olarak katılmıştı. Yemekte büyükelçiler ile Türk arasında, PKK konusunda tartışmaya varan bir diyalog yaşandığı bildirildi.

Türk’ün AB büyükelçilerine, “PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmemiz neyi değiştirecek? Sorunun çözümüne katkı sunacak mı? Bu durumda bizden sorunun çözümünde rol oynamamız beklenebilir mi? Bölgede geçmişte yüzlerce faili meçhul cinayet yaşandı. Binlerce köy boşaltıldı, insanlar işkenceye maruz kaldı. AB bu sorunlarla ilgili rolünü oynayabildi mi” dediği öğrenildi.

DTP’ye daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partileri ve değişik kesimler tarafından yapılan “PKK’nın terör örgütü ilan edilmesi” önerisi, bu kez AB büyükelçileri tarafından yüksek sesle dile getirildi. DTP’nin PKK’yla aralarına mesafe koymalarının yanında, örgütü kesin bir dille “terörist” olarak ilan etmesini isteyen büyükelçilerin, “Şiddeti kesin bir dille reddedin. Bunu açık bir şekilde ilan edin. Dolaylı açıklama yapmayın, adını koyun” dediği kaydedildi.

Seçmen endişesi

Türk’ün, “Ben böyle bir açıklama yapamam. Örgüte bölgede destek var. Bize oy verenler arasında bunların aileleri var. Biz zaten şiddeti reddediyoruz, bunu da her platformda belirtiyoruz” yanıtını verdiği öğrenildi.


30 Terörist öldürüldü

Yeşilova Hudut Karakolu’na saldırı hazırlığı yapan PKK’lılardan 30′u ele geçirildi.

GENELKURMAY SİTESİNDEKİ BASIN AÇIKLAMASINDA ŞÖYLE DENİLDİ:

23 Ekim 2007 günü saat 22:00 sıralarında, Türkiye-Irak sınırı üzerinde konuşlu Yeşilova Hudut Karakolu tarafından, kalabalık bir terörist grup saldırı hazırlığı halinde iken tespit edilmiş ve terörist grup tank, topçu ve diğer ağır silahlarla anında ve yoğun şekilde ateş altına alınmıştır.

Bu durum karşısında Irak topraklarına kaçmaya başlayan terörist grup, ateşlerle takip edilmiştir.

Olaydan sonra bölgedeki kaynaklardan ve diğer vasıtalardan elde edilen istihbarat bilgilerinden, 30’dan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmiştir. Arazi arama ve tarama faaliyetleri devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanın bütünlüğü ve milletin huzuru için üzerine düşen görevi kahramanca, canı ve kanı pahasına yapmaya devam edecektir.


DİKKAT


PKK TERÖRÜ HAKKINDA BASININ SANSÜR EDİLMESİ SONRASINDA HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ İNTERNETTEKİ BAZI SİTELER SAĞLIYOR . ALTTAKİ LİNKİNİ VERDİĞİM SİTE TAM BİR ANTİ PKK SİTESİDİR. İNCELEMİNİZİ TAVSİYE EDERİM. DOĞUDAKİ GELİŞMELER VERİLMİŞ.

http://www.ibneyiz.biz/

http://www.pkkgercegi.net/ Pkk hakkında bilmek istediğiniz tüm gerçekler anlatılmış.

(Alaycı ismiyle de dikkat çekici değilmi? )

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadaşım, biz Atatürk çocuklarıyız, kanımızın son damlasında yine Atatürk çocuğu olacağız. Vatan herşeyden önce gelir. Atatürk'ümüzün resmini slayt şeklinde koyman çok güzel olmuş, ben de siteme koymak istiyorum. Sağ tarafta "ULU ÖNDER ATATÜRK RESİMLERİNİN RESMİ DAİRELERDEN KALDIRILMASINI PROTESTO EDELİM" başlıklı yazının altındaki slayt düzeneğinin kodu veya adresi varsa alabilirmiyim? Şimdiden ilgin için teşekkürler..

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli