25 Ekim 2007 Perşembe

Geforce 8 şifre kırmak için kullanılıyor

Şifre çözücü yazılım geliştiricisi Elcomsoft, şifreleri 25 kat daha hızlı kıran bir yöntem buldu

"http://www.chip.com.tr/images/content/20071024222946.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.
Şifre çözücü yazılım geliştiricisi Elcomsoft, şifreleri 25 kat daha hızlı çözebilecek bir teknolojinin patenti için başvurdu. Püf nokta: Elcomsoft şifre çözümü için bir Gefoce 8'in grafik işlemcisini (GPU) kullanıyor.

Bu yöntem sayesinde mesela sekiz haneli bir Windows-Şifresi üç ila beş gün arası bir sürede kırılacak. Şimdiye kadar 53 Milyar olası ihtimali çözebilmek için yaklaşık iki ay gerekiyordu.

Firmaya göre bu yöntemin şuan mümkün olmasının sebebi, Nvidia GeForce 8 gibi modern grafik yongalarının, şifreleme hesapları için bir koşul olan "Sabit-Virgül-Hesaplamaları" alanında çok hızlı işlem yapabilmelerinden kaynaklanıyor. Ayrıca şuanda grafik kartları 1,5 GB'a kadar hafıza ve 128 akışkan-işlemcileri (streaming processors) ile ana işlemcilerden çok daha hızlılar.

Şubat ayında Nvidia, yazılım üreticilerine grafik yongasını ana işlemci ile paralel olarak çalıştırabilme imkânı veren bir geliştirme-programı çıkardı. İşte Elcomsoft yakında tüm ürünlerine entegre edeceği bu teknolojiyi yukarda bahsedilen süreç için kullanıyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli