28 Ocak 2008 Pazartesi

4.36 Milyon Avro


Çağlar ve Nihan Çolak Erol çifti, 3 yıl önce kurdukları Türkiye'nin en büyük iş ağı sitesi Cember.net'i 4.36 milyon euroya Almanyalı XING şirketine satarak internet ticaretinde atak yaptı. XING de 280 bin üye daha kazandı.

Almanya merkezli XING adlı iş dünyası portali, Çağlar ile Nihan Çolak Erol çifti tarafından kurulan ve Türkiye'de aynı alanda faaliyet gösteren Cember.net'i 4.36 milyon euroya satın aldı. Sadece son on ay içinde, doğrudan rakibi olan iki portali satın alan XING böylece artık Türkçe konuşulan ülkelerde de, çevrimiçi ağ iletişimi alanında güçlü bir konuma gelmiş oldu. XING AG geçen yıl İspanyol eConozco ve Neurona portallerini bünyesine katmıştı.

EN HIZLI BÜYÜYEN EKONOMİ İNTERNET

XING'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Lars Hinrichs, satın almayla ilgili, "Türkiye kanımızca, bu kıtada en hızla büyüyen ekonomilerden birine sahip. Cember.net kârlı bir kuruluş ve kendini Türkiye'de marka olarak çoktan, başarıyla kabul ettirmiş bulunu-yor. Beraberce Türkiye'deki varlığımızı pekiştireceğimiz için sevinçliyiz" açıklamasında bulundu.

TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELERE AÇILIM

Çember.net'in kurucusu Çağlar Erol ise "XING, online profesyonel networking alanında birinci sınıf bir servis sunarak kısa sürede tüm dünyada milyonlarca üyeye ulaştı. Türkiye'nin en başarılı web uygulamalarından biri olan cember.net'le bu birlikteliğin Türkçe konuşan profesyonellere kuruluşundan bu yana yer veren XING açısından Avrupa'da çok önemli bir stratejik adım olduğunu düşünüyorum. Seçkin cember.net üye kitlesi için de bu katılım, çok daha geniş ve global bir topluluğun bir parçası olma, ve XING'in sofistike servislerinden yararlanma olanağı anlamına geliyor." dedi.

280 bin üyesi var

Cember.net'in halen, kısmen ücretsiz olarak hizmetlerden yararlanan, kısmen ücretli yaklaşık 280.000 kadar üyesi var. Şirket, ücretli üyelerin artması ve ek olarak elde edilen reklam gelirleri sayesinde, daha 2007'de kâra geçmişti. Dünya genelinde 4,25 milyonun üzerinde üyeye sahip XING Türkiye pazarına zaten aktif olarak girmişti, cember.net'in alınmasıyla ise artık Türk ekonomi merkezlerinde varlığını daha yoğun bir biçimde gösterebilecek.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli