12 Ocak 2008 Cumartesi

Yeni Windows Mobile, iPhone Çalıntısı


İnternette bir sonraki Windows Mobile sürümü ile ilgili resimler ve bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Buna göre Windows Mobile 7, Apple iPhone gibi özellikler sunacak ve benzer şekilde kontrol edilecek. "microsoft.blognewschannel.com" adresinde yenilenmiş işletim sisteminin ilk resimleri bulunuyor. Bu resimlerin Microsoft-içi bir kaynaktan geldiği iddia ediliyor.

iPhone ile olan benzerlik dikkat çekiyor

Yeni Windows'ta en çok göze çarpan iPhone ile olan benzerlik: Windows Mobile 7 el hareketleriyle, dokunmatik kontrol sunuyor. Fakat el hareketlerini algılamak için sensorlar değil cihaza entegre olarak gelen kameralar kullanılıyor. iPhone'dan tanıdığımız çoklu-dokunmatik kontrol (birden çok dokunma bölgesini tanıma özelliği) Windows Mobile 7'de de mevcut olacak.

2009'da gelecek

Windows Mobile 6 ile karşılaştırıldığında birçok değişiklik daha olacak. Mesela Microsoft'a has kaydırma çubukları tarihe karışıyor. Kullanım için zorunlu kalem de devre dışı bırakılacak. Tüm arayüz parmaklarla kontrol edilebilecek. Tüm uygulamalar daha kolay kullanım ve açıklık için yeniden dizayn edilecek. Bilgilere göre Windows Mobile 7 ancak 2009'da resmi olarak yayımlanabilecek.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli