11 Ocak 2008 Cuma

Çin Uzaya Kötü Alıştı


Çin uzaya iyice alıştı. Çin, bu yıl 3. insanlı uzay uçuşunu ve ilk uzay yürüyüşünü yapmayı planlıyor. Resmi Şinhua ajansının haberine göre, Ulusal Savunma için Bilim, Teknoloji ve Sanayi Komisyonu Genel Sekreteri Huang Şiang, Çin’in ayrıca bu yıl 15 roket ve 17 uydu göndereceğini belirterek, yıl içinde 3 astronotu uzaya götürecek Şenzu 7 uzay programının kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Uzaya insanlı uçuş yapılmasıyla 8 Ağustos’ta bu ülkede olimpiyat oyunlarının başlayacak olması arasında bir ilgi bulunmadığını söyleyen Huang, Olimpiyat Oyunları sırasında da aralarında olimpiyat ateşi, güvenlik sistemi ve yeni bir uydudan sağlanacak meteoroloji hizmeti dahil olmak üzere 30 kadar yeni teknoloji kullanılacağını belirtti.

2003’te, ABD ve Rusya’nın ardından uzaya insan gönderen 3. ülke olan Çin, 2005’te iki astronotunu daha uzaya göndermiş, yine geçen yıl rakibi Japonya’nın Ay’a bir insansız araç göndermesinden bir ay sonra da yine Dünya’nın uydusuna insansız bir araç fırlatmıştı.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli