14 Ocak 2008 Pazartesi

İstanbul Trafiğini Cepten Takip Edeceğiz


stanbul trafiğine mobil çözüm için geliştirilen "Cep Trafik" sistemi devreye girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tanıtımını yaptığı sistem sayesinde İstanbullular, en kısa mesafe, en kısa zaman, trafik yoğunluğu hakkında bilgi alabilecek, trafik akışını gösteren kameraları anında izleyebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mobil telefon ile trafik durumunun anlık takip edileceği "İBB Cep Trafik" sistemini tanıttı. Merter'deki Trafik Kontrol Merkezi'nde basın mensuplarına sistemi tanıtan Kadir Topbaş, İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan trafiğe adım adım çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti. Turkcell işbirliği ile gerçekleştirilen projeyle ilgili konuşan Topbaş, "Büyük şirketlerin bu konuda işbirliği içinde olması biz çok sevindirdi.


Hedefimiz bu projeyi karşılıklı olarak genişletmek" dedi.

Söz konusu proje üzerinde 6 aydır çalıştıklarını ve projenin bugün itibariyle tamamlandığını söyleyen Topbaş, "İstanbulluların trafik çilesi bu projeyle artık biraz daha azalacak. Proje sayesinde sürücülerimiz 24 saat canlı olarak İstanbul trafiğini kontrol edebilecek ve güzergahlarını ona göre belirleyebilecek" diye konuştu.

Sistemi kendi cep telefonuyla uygulamalı anlatan Topbaş, slayt gösterisi yardımı ile bilgiler verdi. Sistemin 3 ay boyunca deneme amaçlı ücretsiz olarak kullanılabileceğini belirten Topbaş, daha sonra isteyenlerin aylık 5 YTL karşılığında projeden faydalanabileceklerini açıkladı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener ise uygulamanın önemine dikkat çekerek, Topbaş ve ekibine işbirlikleri için teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Java uyumlu cep telefonu olan aboneler, kısa mesajla isteklerini göndererek "Cep Trafik" sisteminden faydalanabilecek. Vatandaşlar, sistem sayesinde en kısa mesafe, en kısa zaman, trafik yoğunluğu hakkında bilgi alabilecek. Kendilerine sunulan haritalardan da istifade edecek İstanbullular, trafik akışını gösteren kameraları anında izleyebilecek.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli