18 Ocak 2008 Cuma

İTÜ Robot Olimpiyatları Mayıs Ayında


İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübünce, yaratıcı beyinleri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen ''İTÜ Robot Olimpiyatları'', Mayıs ayında yapılacak. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 1 - 3 Mayıs tarihlerindeki olimpiyatların, İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Olimpiyatlarda, yarışmalarla birlikte, robotik konusunda uluslararası arenada söz sahibi akademisyenlerin katılımıyla seminer ve konferanslar, öğrenci ve endüstri temsilcilerinin çalışmalarının yer aldığı sergiler düzenleneceği kaydedildi.

Türkiye'de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitimin önem ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye'nin gücünü artırmayı hedefleyen olimpiyatlarda; "mini sumo", "çizgi izleyen", "süpürge", "yangın söndüren", "silindir taşıma", "serbest kategori" ve "kendini dengeleyen robot" başlıklarında yarışmalar düzenleneceği bildirildi.

Yarışmalara katılmak isteyen öğrencilerin başvurularını 11 şubat - 13 nisan tarihleri arasında yapabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, ilki geçen yıl gerçekleştirilen olimpiyatların, Türkiye'nin dört bir yanından 4 bin katılımcı, 362 proje, 10'u aşkın seminer, söyleşi ve panelle büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli