9 Ocak 2008 Çarşamba

Motorola'nın Türk uzmanı AirTies'da


Kablosuz ağlar ve genişbant İnternet erişimi konusunda ürün ve çözümler geliştiren AirTies Uluslararası Program Müdürü görevine Çiğdem Sungur atandı.

Faaliyet gösterdiği alanda geliştirdiği teknolojilerle tüm dünyanın dikkatini çeken AirTies, uluslararası alanda gösterdiği başarı ile Türkiye'de tersine beyin göçünü gerçekleştiren en önemli Türk firmaları arasında gösteriliyor. AirTies Uluslararası Program Müdürü görevine atanan Çiğdem Sungur, AirTies'ın tersine beyin göçü gerçekleştirdiği onsekizinci isim.

Çiğdem Sungur, AirTies'daki görevi öncesi Motorola'nın Florida eyaletindeki ofisinde dört yıl boyunca üst düzey proje yöneticisi olarak çalışmış bir isim. Bu zaman içinde, ekibiyle Motorola içinde en çok geliri elde eden GEMS (Government & Enterprise Mobility Solutions) bölümünde ABD hükümetine bağlı kurumlar için çözümler üreten Sungur'un Motorola'da hizmet verdiği müşterileri arasında FBI, NYPD & VSP (New York ve Virginia polis teşkilatları), US Border Patrol (sınır güvenliğinden sorumlu bakanlık) ve bir çok yerel itfaiye teşkilatları bulunuyor.

ABD devlet kurumlarının hala başlıca haberleşme sistemi olan telsiz alanında müşterilerin hızla gelişen iletişim sektöründe değişen ihtiyaçlarına yönelik tasarlanmış yeni ürünler ve özellikler yaratan ekipte görev alan Sungur, bu süre zarfında itfaiyeler için yangına son derece dayanıklı cihazlar, muharebe alanındaki askerler için gerektiğinde düşman eline bilgi geçmemesi için ana istasyon tarafından kilitlenebilen telsizler ve sivil polisler için cep telefonu görünümünde telsizlerin geliştirilmesinde etkin rol oynamış bir isim.

Sungur, bölümünün 2005 yılında CMMi (Capability Maturity Model Integration) modeli değerlendirilmesinde proje yönetimi liderliğini yapmış olup, projede gösterdiği performansa en yüksek değer olan beş notu ile ödüllendirilmiş. İşini profesyonel alanda yürütmek amacıyla, 2005 yılında George Washington Üniversitesi'nden aldığı derslerle PMP (Profesyonel Project Manager) master sertifikasının alan Sungur, bu alanda meslektaşlarına eğitimlerde vermiş. GEMS tarihinin en büyük yazılım projesi'nin lideri olarak genel merkez Chicago'ya taşınma teklifini kabul etmeyen Sungur, aldığı iş teklifi ile 2006 yılında Türkiye'ye dönerek AirTies ailesine katılmış.

Motorola öncesi 2001-2002 yılları arasında ise yine ABD'de faaliyet gösteren Internet Billing Company'de müşteri temsilcisi olarak görev yapan Sungur, 1999-2000 yılları arasında ise Daimler Chrysler Munich Müşteri Hizmetleri Sorumlusu olarak görev yapmış.

Ludwig Maximilans University Almanya 1998 mezunu olan Sungur, yüksek lisansını ise 1999-2000 yılları arasında Bavarian Academy of Advertising and Marketing'de (Almanya) gerçekleştirmiş. 2000-2004 yılları arasında Florida Atlantic University, USA, Bilgi Sistemleri Bölümünü bitiren Sungur, 2003-2005 yılları arasında ise George Washington University USA'da Project Management Professional eğitimi ve PMP sertifikasını almış.

AirTies Hakkında

AirTies, EMEA bölgesinde ev kullanıcıları ve küçük, orta boy işletmeler için 4 temel wireless ürünü (yüksek hızda internet erişimi/adsl, kablosuz LAN, internet üzerinden telefon/VoIP, Wi-Fi telefon ve internet üzerinden tv/IPTV) geliştiren ve pazarlayan bir firmadır.

AirTies, Şubat 2004 'te ABD Silikon Vadisi'nden gelen idari ve teknik bir ekip tarafından EMEA pazarında liderlik hedefleyen stratejik amaç doğrultusunda kurulmuştur. AirTies şu an Avrupa geniş bant pazarında büyüme hedeflemektedir. Ürün geliştirme konusunda çip üreticilerine bağımlı olan rakiplerinin aksine AirTies kendi ürünlerini tasarlayıp geliştirmekte ve ürünlerle birlikte teknik destek sunmaktadır. Aynı zamanda nihai kullanıcılara haftada 7 gün 24 saat teknik destek sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli