28 Ocak 2008 Pazartesi

KVK, Google'a Rakip Oluyor


Türkiye'nin önde gelen bilişim şirketlerinden KVK, Google'a rakip oldu. Şirket, geçtiğimiz yıl Amerikalı anlam merkezli arama motoru hakia.com'a 5 milyon dolarlık yatırım yaptı. KVK Genel Müdürü Bülent Çavuşoğlu, New York merkezli hakia.com'un en büyük üç arama motorundan biri olmaya aday olduğunu belirterek, "Sadece hakia, sorulan soruyu bir insan gibi algılama ve komple cevaplar verme kapasitesine sahip bir arama motoru. Bu beceriyi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi. Şu an test aşamasındaki sitenin tanıtımı çok yakında yapılacak.

Çavuşoğlu'na göre ticari hayatına başlayan sitenin ikinci bir google olmaması için hiçbir sebep yok. 5 bin bayi ile geniş bir hizmet ağına sahip KVK, Diyarbakır Çermik'te 2003 yılında uçak kazasında hayatını kaybeden çalışanı Ercan Demirkol adına bir Anadolu lisesi ve ilköğretim okulu yaptırdı. Bu okullara, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Murat Vargı'dan ricası üzerine 150 öğrenci kapasiteli yatılı bir yurt da eklendi. Yurt 2009'da açılacak. Şirket, söz konusu sosyal projeler için 12,5 milyon YTL bütçe ayırdı. Sadece yatılı okul için 5,5 milyon YTL harcanacak. Çavuşoğlu, ayrıca mart ayında Samsun Terme'de kendi maaşından artırdığı kaynakla Anadolu lisesi yaptıracağını söyledi.

Yatırımlarla ilgili Diyarbakır'da bilgi veren Çavuşoğlu, 2007'yi 1,5 milyar dolar ciro ile kapattıklarını açıkladı. KVK; bu yıl IT ve Nano teknoloji üzerine yoğunlaşacak. Dayanıklı tüketim ve elektronik sektöründe yaşanan durgunluğun bilişim pazarını da etkilediğini ifade eden KVK Genel Müdürü, "Biz durgunluğu en fazla ocak ayında hissettik. Ancak dalgalanmanın iz bırakacağını düşünmüyoruz. İnancımız güvencemiz ve arzumuz bu yönde." ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli