14 Ocak 2008 Pazartesi

Cep’te Yeni Rakip Türk Markası


İlk Türk malı cep telefonu Infinity piyasaya çıktı. Duality İletişim tarafından Çin’de üretilen Infinity DS 7700 çift SIM kart teknolojisi ile çalışıyor. Duality mayıs ayına kadar dört yeni cep telefonunun yanı sıra yılın ikinci yarısında LCD TV ve laptop bilgisayar da piyasaya sunacak

Türkiye’nin ilk yerli cep telefonu Infinity piyasaya çıktı. Çift SIM kart kullanma özelliği sunan Infinity DS 7700 560 YTL’ye satılıyor. Duality Elektronik İletişim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aşkın Çakım telefonların üretiminin Telefon tasarımlarının Türkiye’de üç kişilik bir ekip tarafından yapıldığını belirten Çakım, mayıs sonuna kadar pazara 4 yeni ürün daha sunacaklarını belirtti. Çakım, Infinitiy cep telefonları ile pazarın yüzde 2’sini hedeflediklerini söyledi.

10 MİLYON $ YATIRIM

Yeni çıkacak modeller hakkında ise Çakım şu bilgileri verdi: ‘Tek SIM kartlı cep telefonu 79 YTL’ye, dahili radyo, çelik aksamlı diğer bir model ise 199 YTL’ye satılacak. Mayısa kadar satışa çıkacak bir diğer telefon da TV izleme özelliği olan bir model olacak. Havadaki sinyalleri yakalayarak analog TV izleme imkanı sunacak olan bu telefonla operatörlere TV izleme ücreti ödemeye gerek kalmayacak.’

Çift SIM kartlı telefon Infinity DS 7700 modeli için 10 milyon dolar yatırım yapıldığını belirten Çakım 2008 ciro hedefinin 20 milyon dolar olduğunu söyledi. Çakım Duality olarak cep telefonlarının haricinde Infinity markalı LCD ekran TV ile laptop’ların da yılın ikinci yarısında piyasaya çıkacağını kaydetti.

RAKİPLERİNİN EN İNCESİ

Şık tasarımı ile dikkat çeken DS 7700, çift sim kart kullananlar tarafından aynı zamanda kullanım kolaylığı nedeniyle tercih ediliyor. Çift sim kartlı DS 7700’ü kullanıma açmak için tek yapılması gereken pin numaralarının ard arda girilmesi. Pazardaki diğer çift sim kartlı telefonların aksine DS 7700, kullanılan hattı kapatmaya gerek kalmadan hatlar arasında kolayca geçiş yapma imkanı veriyor. Polifonik ses özelliği sağlayan çift hoparlörler ile desteklenmiş dahili MP3 ve MP4 çalar özellikleri ile dikkat çekiyor. DS 7700 kendi kategorisindeki en ince cep telefonu olma özelliğine sahip. 2.0 MP çözünürlüğe sahip dahili bir kamerası Webcam olarak da kullanılıyor.

MAYIS SONUNA KADAR 40 BİN ÜRÜN PİYASADA OLACAK

İstanbul, Ankara ve İzmir’de kendi satış ekibine sahip Infinity Panatel Grubu ile tüm Türkiye’ye ürün dağıtımını gerçekleştiriyor. Infinity ürünleri Turkcell, Vodafone ve Aria kanalı üzerinden de dağıtılıyor. Üretimi yapılan 20 bin adet Infinity marka cep telefonunun 5 bin adedinin dağıtımı tamamlandı. Mayıs ayında da diğer 5 bin adedin dağıtımı yapılacak. Mayıs sonuna kadar 40 bin adet ürünün pazara sunulması hedefleniyor. Çin’de üretilen çoğu ürünün yedek parça ve dağıtım kanalı konusunda yetersizliğine karşın Infinity güçlü dağıtım kanallarıyla fark yaratmayı hedefliyor. 7 bölgede servis ağına sahip. 6 ay içinde 40 noktada servis hizmetleri sunuluyor olacak.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli