23 Eylül 2007 Pazar

2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması

2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması başlıyor! Başvurular 6 Ekim - 21 Aralık tarihleri arasında.

1 2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması
2 Katılım Koşulları ve Seçim süreci

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Nokia, geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği ve büyük ilgi gören Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'nın ikincisine hazırlanıyor. Başvuruları 6 Ekim - 21 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada, 10 finaliste değerli ödüller verilecek.

Gelişmiş multimedya özellikleriyle mobil dünyada bir çığır açan Nokia Nseries, sinema sanatına verdiği desteği; Filmekimi sponsorluğu, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali tema sponsorluğu ve 2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'yla sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl birincisi yapılan ve alanında bir "ilk" olan 1. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması büyük ilgi çekmiş, 400'e yakın başvuru almıştı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) katkılarıyla gerçekleştirilen yarışma, bu yıl da aynı kurguyla devam ediyor.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Imfred de Jong, yarışma hakkında şunları ifade ediyor: "Bu yıl Filmekimi ve Uluslararası Film Festivali sponsorluklarımızın yanı sıra Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'nı da sürdürmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bildiğiniz gibi, Nokia Nseries deneyim, paylaşım, interaktivite ve yaratıcılık odaklı multimedya bilgisayarlarından oluşan alt markamız. Sponsorluklarımız ve kısa film yarışmamız da bu esaslara dayanıyor. Her zaman için iletişim kurmanın, eğlenmenin ve eğlendirmenin daha iyi yollarını bulmayı hedefliyoruz."

Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Çiçek Uyansoy İcan da Nokia Nseries Kısa Film Yarışması ile ilgili görüşlerini şöyle açıklıyor: "Nokia olarak sinemaya verdiğimiz önemi, geçtiğimiz yılki sponsorluğumuz ve kısa film yarışmamızla ortaya koymuştuk. Gördüğümüz ilgi de, doğru yolda olduğumuzu bir kez daha kanıtladı. Nokia'nın benimsediği 'deneyim yaşatma' anlayışı, Filmekimi sponsorluğumuzun ardından gelen Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'na yansıdı. 400'e yakın sinemasever, çektikleri kısa filmlerle duygularını, bilgilerini ve deneyimlerini bizlerle paylaştı. Alanında bir ilk olan bu yarışmaya Türkiye'nin her köşesinden ve yaş grubundan katılım oldu. Bundan aldığımız güçle, aynı kurguyu bu kez, DVD kalitesinde video kaydedebilen Nokia N95 multimedya bilgisayarları ile gerçekleştiriyoruz. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'nın bu yıl da benzer bir ilgiyi göreceğine inanıyoruz. Nokia Nseries'in yaratıcılığa ve paylaşıma verdiği değer, sinema sanatını ve sinemaya tutkun kullanıcılarımızı desteklemek adına devam edecek."

Nokia ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'na başvurular 6 Ekim – 21 Aralık 2007 tarihleri arasında yapılabiliyor. Yarışmaya katılım için herhangi bir yaş, deneyim, tür ya da tema kısıtlaması bulunmuyor. Kısa filmlerin herhangi bir kameralı cep telefonu ya da dijital kamerayla çekilmesi gerekiyor. Buradaki iki temel zorunluluk, kısa filmlerin 1 Mayıs 2006 tarihinden sonra çekilmiş ve daha önce bir festivalde ya da yarışmada ödül kazanmamış olması. Filmlerin süresi ise, jenerik de dahil olmak üzere en fazla 5 dakika olmak zorunda. Başvuru için gerekli evrakların ve diğer detayların tam listesi www.nserieskisafilm.com web sitesinden alınabiliyor.

Seçim süreci
Yarışmada ilk 10'a giren katılımcılar 14 Ocak 2008'de açıklanacak. Bu yarışmacılara birer Nokia N95 multimedya bilgisayarı hediye edilecek. Daha sonra bu 10 finalist, Nokia N95'lerle birer kısa film daha çekecek. Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan başkanlığında, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış, Nokia Türkiye ve Doğu Akdeniz Multimedya Pazarlama Müdürü Sertaç Şener ve İstanbul Film Festivali Direktör Yardımcısı Kerem Ayan'dan oluşan jürinin bu 10 film arasından yapacağı seçimle, yarışmayı kazanan film ve yönetmen belirlenecek. Tema ve tür gibi kısıtlamaların olmayacağı kısa filmlerin değerlendirilmesinde, teknik kaliteden çok, özgünlük ve yaratıcılık dikkate alınacak.

10 Nisan 2008'de açıklanacak olan sonuçlara göre birinci 5.000 YTL, ikinci 3.000 YTL, üçüncü de 2.000 YTL kazanacak. Yine geçen yıl olduğu gibi, ödül töreni 27. Uluslararası Film Festivali kapsamında yapılacak ve ilk üçe giren filmler, 3-20 Nisan tarihleri arasındaki festivalde Türk filmlerinden önce sinemaseverlere sunulacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı Hakkında
İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Avrupa'nın birçok kentinde yılın belirli dönemlerinde yapılmakta olan ve çeşitli sanat dallarını içeren festivallerin bir benzerinin, İstanbul'da da yapılmasını düşleyen Dr. Nejat F. Eczacıbaşı'nın önderliğinde, 1973 yılında kuruldu. 34 yıldır sanatı İstanbullulara sevdiren Vakıf, her yıl Nisan ayında Uluslararası İstanbul Film Festivali'ni, iki yılda bir Mayıs-Haziran aylarında Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'ni, Haziran-Temmuz aylarında Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'ni, Temmuz ayında Uluslararası İstanbul Caz Festivali'ni ve her iki yılda bir Ekim-Kasım aylarında Uluslararası İstanbul Bienali'ni düzenliyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli