24 Eylül 2007 Pazartesi

Crysis multiplayer incelemesi

İlk defa CHIP Online inceledi: (AyBEROZ Teknoloji Gündemide sizlerle paylaşmak istedi) Türk oyun programcılığının medar-ı iftiharı Crysis nasıl bir oyun?

Crytek Crysis'i Farcry'dan çok daha iyi bir oyun haline getirmek ve böylece sadece tek atımlık kurşunu olan bir firma olarak anılmamak istiyor. CHIP Online Crysis'in Multiplayer modunda beta testine girdi ve izlenimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz!

Ormanda heyecanlı mücadele
Far Cry Crytek için hiç umulmadık bir başarı olmuştu ve beklenenin kat be kat üzerinde satışlara ulaşmıştı. Gerek teknoloji gerekse oynanabilirlik açısından çok başarılı bulunmuştu. Yeni oyun eskisinin devamı niteliğinde değil, ama oyunseverler hep bu ikiliyi karşılaştıracaklar. Crysis "CryEngine 2" motorunu kullanıyor ve hem yakın planda hem de özellikle multiplayer oyunlarda anahtar özelliğe sahip olan uzak hedeflerde detaylar son derece belirgin, bu açıdan artı puan alıyor.

Yeni ve güçlü silahlar
Crysis'in beta sürümünde hedefe yönelik mücadele temalı "güç savaşı" oldukça başarılı uygulanmış. Burada Internet üzerinden kurduğunuz takımlarla karşılıklı "maç yapabiliyorsunuz". Amaç belli bir süre boyunca en fazla boş binayı ele geçirmek ve mümkün olan en fazla uzay teknolojisini grubunuza kazandırarak puanları artırmak. Puanları daha sonra uzaydan gelme silahlar almak için kullanabiliyor ve rakiplerinizden bir adım öne geçebiliyorsunuz. Örneğin bazı silahlar rakibi dondurabiliyor ve böylece onları daha kolay birer hedef haline getiriyor.

Motorlu araçları kullanma
Savaşırken ille de koşarak ya da sürünerek ilerleyeceksiniz diye bir kural yok. Crytek oyunun içerisine bir sürü mobil araç seçeneği eklemiş ve bunların hepsini savaş içerisinde kullanabiliyorsunuz. Karada ciplerle, denizde hücumbotlarla ilerleyebiliyorsunuz. Aracı ekip arkadaşlarınızdan biri (ya da siz) sürebiliyor. Körfez savaşından herkesin hatırlayacağı Hummve (silah yüklü Hummer cip) de oyunda yer alıyor. Bir arkadaşınız sürerken siz aracın silahlarını kullanabiliyorsunuz.
DirectX 10 için özel düzenleme
Crysis gerçek gücünü DirectX-10 uyumlu güçlü bir ekran kartı ve Windows Vista işletim sisteminin altında gösteriyor. Bu tür bir donanıma sahip olanlar oyun içinde gündüz-gece geçişlerini hissedebiliyor ve patlama efektlerini son derece gerçekçi bir biçimde izleyebiliyorlar.

CHIP Online yorumu:
İlk bakış için durum şöyle: Crysis hiç şüphesiz inanılmaz başarılı bir FPS oyunu olacak, özellikle Multiplayer modunun son derece gelişkin olduğunu tespit ettik. Elbette kontrollere alışma biraz zaman istiyor, ayrıca oyun ambiyansını gerçekçi olarak hissedebilmek için güçlü bir bilgisayar da şart.

Alternatif var mı?
Ubisoft'un şu anda "far Cry 2" üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu oyun ilk far Cry oyununun yasal devam oyunu niteliğinde. Senaryo Afrika'da geçecek. Üreticiler gerçeğe yakın ortamlar ve efektler vaat ediyor ve Crysis kadar iddialı olduklarını belirtiyorlar. Oyunun çıkış tarihi için 2008 baharı gösteriliyor...
Fotoğraf Galerisi: Gözler için Crysis bayramı!
Video: Crysis yetkilileri ile ropörtaj.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli