22 Eylül 2007 Cumartesi

Avea'dan 3G Açıklaması

Avea, Telekomünikasyon Kurulu'nun 3G ihalesini iptal etmesine yönelik olarak bir açıklama yaptı.

Avea bir açıklama yaparak, Telekomünikasyon Kurulu'nun dün aldığı "3G ihalesine iptal" kararı vermesini "sektörde rekabet yaratacak bir fırsat" olarak değerlendirdi. Mobil Numara Taşınabilirliğinin tesis edilmesi gerektiğine değinen açıklama şu şekilde:

"Telekomünikasyon Kurumu tarafından 7 Eylül 2007 tarihinde gerçekleştirilen IMT2000/UMTS hizmet ve altyapılarına ilişkin yetkilendirme ihalesi, Telekomünikasyon Kurumu tarafından 'rekabet şartlarının oluşmadığı' gerekçesiyle 19 Eylül 2007 tarihinde oybirliğiyle alınan kararla iptal edilmiştir.

Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen bu karar, başta tüketicilere seçme hakkı tanıyacak Mobil Numara Taşınabilirliği olmak üzere, sektörde gerçek rekabet ortamını oluşturacak uygulamaların hayata geçirilmesi için önemli bir fırsat yaratacaktır.

En önemlisi de tüketicilere numaralarını değiştirmeden operatörünü seçme özgürlüğü tanıyacak Mobil Numara Taşınabilirliği uygulamasının tüm Avrupa'da olduğu gibi 3G hizmetlerinin öncesinde başlamasının tüketici menfaatlerine uygun olacağına dair inancımız sürmektedir.

Avea İletişim Hizmetleri A.Ş olarak yaptığımız NGN (Yeni Nesil Şebeke) altyapı yatırımları ile çekirdek şebekemizi abonelere veri iletişiminde önemli kolaylıklar ve yeni teknolojiler getirecek üçüncü nesil iletişimine hazır hale getirdiğimizi tüm kamuoyuna duyurmuştuk.

Bu vesileyle 3G ihalesine ve teknik altyapısına yönelik hazırlık ve yatırımlarımıza da devam edeceğimizin altını çizmek isteriz.

Avea olarak tüm açıklamalarımızda yaptığımız çağrımızı yineleyerek, tüketici menfaatleri doğrultusunda Mobil Numara Taşınabilirliği'ni süratle hayata geçirmek adına tüm tarafları dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz."

Avea İletişim Hizmetleri AŞ

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli