24 Eylül 2007 Pazartesi

Avrupa'nın En Büyük Elektromarketi

Avrupa'ya 'elektromarket' kavramını tanıtan Media Markt, ilk mağazasını yarın İstanbul'da açıyor.

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

İçerisinde 50.000'den fazla ürünün satıldığı mağazanın ardından yıl sonuna kadar farklı illerde 2 yeni Media Markt mağazası daha açılacak.

Avrupa'nın en büyük elektromarket zinciri Media Markt, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul Ümraniye'deki Meydan Alışveriş Merkezi'nde açtı. 50.000'in üzerinde ürünün satılacağı 3.850 metrekarelik mağazada 85 personel çalışıyor. Tüm Avrupa'da 14 ülkede toplam 470 mağazası olan Media Markt, her türlü elektronik ürün ve elektrikli ev aletini en uygun fiyattan tüketiciye ulaştırıyor. Media Markt, yıl sonuna kadar Türkiye'deki mağaza sayısını 3'e çıkartmayı planlıyor.

Türkiye'deki ilk mağazasının açılışında konuşan Operasyondan sorumlu Media Saturn Holding Türkiye Genel Müdürü Mustafa Altındağ, Media Saturn Holding olarak Türkiye'ye büyük güven duyduklarını ve Media Markt ile Türkiye'deki elektronik perakendeciliğinde yeni bir dönemin başladığını söyledi. Altındağ, Media Markt'ın Türkiye pazarına girişi konusunda karar verme sürecini, "Türkiye son yıllarda büyük gelişme kaydetti ve geçtiğimiz yıllarda başlayan Avrupa Birliği görüşmeleri sonucunda, şu anda kapsamlı bir reform ve modernleşme sürecinden geçiyor. Bu, özellikle Türkiye'nin ekonomik gelişimine ve sonuç olarak da halkın alım gücüne olumlu katkı sağlıyor. Media Markt için Türkiye çok çekici ve ekonomik potansiyeli çok yüksek olan bir piyasa haline geldi" sözleri ile açıkladı. Türkiye ve Avrupa'da elektronik ürünler açısından aynı tüketici ihtiyaçları söz konusu olduğunu belirten Altındağ, "Avrupa'da 14 ülkeden sonra şimdi Türk tüketicisinin ihtiyacını karşılayacağız" dedi.

Başarının anahtarı yerel düşünmek
Media Markt Ümraniye Genel Müdürü Jan Mitilyan, Media Markt mağazalarının iş konseptinin daima düşük fiyatlarla her yerde en geniş seçenek ve markalı ürünün, gerekli danışmanlığı ve satış sonrası hizmeti de sunarak tüketicilerle buluşturulmasına dayandığını belirtti. Mitilyan, her yönetici müdürün kendi mağazasındaki ürün yönetimi, fiyat politikası, pazarlama ve insan kaynaklarından sorumlu olduğunu ve merkezî olmayan bu yönetim anlayışının tüm ekibin özerk bir biçimde hareket etmesini sağladığını ifade etti. Böylece, belirli bir bölgedeki müşterilerin ihtiyaçları dikkate alınarak ürün çeşitleri bu ihtiyaca göre şekillendirilebiliyor. Her Media Markt mağazası ayrı bir şirket gibi düşünülüp, mağazanın genel müdürü bu şirketin yüzde 10 ortağı durumunda. Bu sayede yönetici ortak mağaza ile daha iyi özdeşleşiyor ve şirket merkezinden gelecek direktifleri beklemek zorunda kalmadan hızlı şekilde karar alabiliyor.

Bu modelin bir sonucu olarak her mağaza bölgede bulunan diğer Media Markt mağazalarıyla da rekabete giriyor ve bu da tüketiciye en uygun fiyatlarla alışveriş yapma fırsatı sunuyor. Media Markt mağazalarının kendi aralarında ve rakiplerinin mağazaları ile rekabet etmeleri sadece satışları canlandırmakla kalmamakta aynı zamanda çalışanları da motive etmekte.

En önemli unsur çalışan
Media Saturn Holding grubunun felsefesinin merkezinde "çalışanlar en önemli unsurdur" cümlesi yer alıyor. Şirketin çalışanlarına verdiği yüksek değer, bu cümlenin sadece lafta kalmadığının göstergesi. Yöneticiler, çalışanların sergilediği motivasyon ve bağlılığın şirket başarısında çok önemli bir rol oynadığını biliyorlar.

Kurumun başarısının çalışanların işlerinden ne kadar memnun olduğuna ve ne ölçüde kendilerini şirketle özdeşleştirdiklerine bağlı olduğunu bilen Media Markt, çalışanlarına kendi fikirlerini söylemeleri ve kendi başlarına hareket etmeleri için geniş bir özgürlük veriyor. Media Markt çalışanlarına belli bir sorumluluk dahilinde bağımsız ve özerk bir çalışma ortamı sunuyor. Media Markt'taki kurumsal kültür ayrıca, personelin güçlü bir "biz duygusu" ile çalışan ekipler olarak örgütlenmesini içeriyor.

Avrupa'nın elektromarket zinciri devi
1979 yılında ilk mağazasını Almanya'nın Münih kentinde açan Media Markt, Almanya dışındaki ilk mağazasını ise 1989 yılında Fransa'da açtı. Fransa'yı sırasıyla Avusturya, İtalya, İsviçre, Macaristan, Polonya, İspanya, Hollanda, Belçika, Portekiz, Yunanistan, İsveç ve Rusya'daki mağazalar izledi. Media Markt, Avrupa'nın diğer önemli elektronik mağazacılık zinciri Saturn'ün de kardeş kuruluşu durumunda. Media Saturn Holding bünyesindeki her iki marka tamamen farklı hukuksal kimliklere, yönetim ekibine ve tedarik zincirine sahip ve bir çok ülkede birbiri ile rekabet ediyor. Media Saturn Holding'in Avrupa genelinde toplam 653 mağazası ve 42 binin üzerinde çalışanı bulunuyor. Grup, 2006 yılında 15,2 milyar Euro'luk cirosu ile Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise iki numaralı elektronik perakendecisi konumunda.


Media Markt mağazasında satılan ürünler
• Televizyon ve görüntü sistemleri
• Hifi ve ses sistemleri
• Bilgisayar
• Bilgisayar aksesuarları
• Telekomünikasyon ürünleri ve cep telefonları
• Fotograf ürünleri, makine, film baskı
• Beyaz eşya, küçük ev aletleri
• Elektrikli kişisel bakım cihazları
• CD, müzik, DVD, yazılım
• Konsol oyunlar

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli