19 Eylül 2007 Çarşamba

Eski dizüstü için kablosuz ağ

Yadigar dizüstünüze kablosuz ağ desteği vermek ister misiniz? Bu yazı tam size göre...

Eski dizüstü için kablosuz ağ 1 Eski dizüstü için kablosuz ağ
2 Dizüstüyü açın
3 Klavyeyi sökün
4 Klavyeyi çıkarın
5 Tüm iç parçalar göz önünde
6 WLAN kartını takın
7 Anteni takın
8 Anteni sağlamlaştırın
9 Tekrar birleştirin

Dizüstü PC'nizin kablosuz ağ desteği yok mu? Belki de var. Birçok dizüstü PC, Mini-PCI slotuna girecek uygun bir kablosuz ağ kartını bekler.

Bugünlerde kablosuz ağ desteği olmayan bir dizüstü PC bulmak imkansız. Ama birkaç sene öncesine kadar WLAN, standart parça değil bilakis ek donanım olarak ısmarlanması gerekiyordu. Bu bahsedilen kategoriye Centrino-Çağı öncesi (2003), Intel Pentium 4 veya aynı zamanda çıkan AMD işlemcili dizüstü PC'ler giriyor. Bu rezillikten kurtulmanın tek yolu ise WLAN USB adaptörleri. Şunu da unutmamak gerekir ki bu çözüm bir USB portunu sürekli meşgul edecek. İpucu: Mini-PCI slotuna WLAN kartı yerleştirmek.

Dizüstü PC'de kablosuz modül için yer olup olmadığı ise kullanımda kılavuzunda mevcut: Spesifikasyonlar arasında Mini-PCI slotu yazmalı. Örnek olarak ise Pentium 4 tabanlı bir Samsung P10'u kablosuz ağ desteği verecek hale getireceğiz. Kullanacağımız ağ kartı ise 802.11b standartlarına göre çalışan Intels PROWireless 2100 LAN 3B. Tarafımızdan satın alınan ikinci el kartın anteni olmadığı için ekstra olarak bir WLAN antenini bu karta yapıştırdık. Kart yerleştirildikten sonra Windows yeni donanımı otomatik olarak buluyor. Karta ilişkin sürücü ise Intel'in web sitesinde mevcut.

Dipnot: Bu kategoriye giren dizüstü PC'lerin garantisi çoktan dolduğu için cihazın içini rahatlıkla açabilirsiniz.

Bu iş için şunlara ihtiyacınız olacak:

Tornavida seti (Düz ve yıldız tornavida)

Yapıştırıcı bant

WLAN-Modülü Intel ProWireless 2100 LAN 3B Mini-PCI Adaptör (30 € civarında)

Standart WLAN anteni (5 € civarında)

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli