21 Eylül 2007 Cuma

Bilişim Zirvesi 2007'de Güvenlik forumu

Bilişim Zirvesi 2007'de bu yıl Ülke Güvenliği Forumu ülke gündemini belirleyecek.

İş dünyasını bilişim çözümleri ile buluşturan "Bilişim Zirvesi '07", bu yıl "İşini Büyüt Dünyayı Küçült" teması ile, 2-5 Ekim 2007 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı çatı altında gerçekleştirilecek. Bilişim teknolojileri ile
işini büyütüp dünyayı küçültmenin ipuçlarının sunulacağı Bilişim Zirvesi '07 kapsamında yer alan "Özel Etkinlikler" başlığı altındaki Ülke Güvenliği Forumu, ülke gündemini belirleyecek.

Türkiye'nin en önemli bilgi, iletişim ve eğitim paylaşım platformu Bilişim Zirvesi '07 kapsamında yer alan, Savunma Sanayi ve İçişleri Bakanlığı katkıları ile düzenlenen "Ülke Güvenliği Forumu" 4 Ekim 2007 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Artık herkesin işinin bir parçası haline gelen bilişimle, iş dünyasını bir araya getiren Bilişim Zirvesi '07'de ele alınacak Ülke Güvenliği Forumu'nda, Türkiye ülke güvenliği kavramında nerede? Bilişim teknolojilerindeki gelişim paralelinde stratejilerini teknoloji tabanlı bir sürece dayandırırken, kamu kuruluşlarına düşen önemli görevler neler? sorularının yanıtları aranacak.

Ülke Güvenliği Forumu, konusunda uzman 3 uluslararası konuşmacıyı ağırlayacak. İngiltere'nin Elektronik Sınırlar Programının (e-sınırlar), Operasyonel Projelerden Sorumlu Program Direktörü Yardımcısı olan Ian Neill, Avrupa Komisyonu'nun Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Genel Müdürlüğü içinde Büyük Ölçekli IT Sistemleri Departmanının Başkanı Dr. Frank Paul ve Avrupa Komisyonu'nda özellikle sınır yönetimi ve polis, gümrük ve tarım müfettişliği gibi kamusal hizmet alanlarının kurumsal gelişimi konularında teknik danışman olarak görev yapan Dr. Paul Partner, etkinlik için Türkiye'de olacak.

İngiltere'nin Elektronik Sınırlar Programının (e-sınırlar) operasyonel projelerden sorumlu Program Direktörü Yardımcısı olan Ian Neill, Ülke Güvenliği etkinliği çerçevesinde İngiltere'nin e-Sınırlar programını aktaracak. Neill konuşmasında; e-Sınırlar'ın, hükümetin sınır dönüşüm programının bir kilit bileşeni ve temelde, sınır birimlerinin gelecekteki işletme ihtiyaçlarını karşılamada çok daha etkili, verimli ve güvenilir bir biçimde modern sınır kontrolünün yapılmasını sağlayan bir program olduğuna dikkat çekecek.

Ülke Güvenliği etkinliğinin diğer bir yabancı konuşmacısı ise, Avrupa Komisyonu'nun Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Genel Müdürlüğü içinde "Büyük Ölçekli IT Sistemleri" Departmanının Başkanı Dr. Frank Paul olacak. Dr. Paul sunumunda, sınırlarımızda sıklıkla rekabet içinde olan güvenlik ve verimlilik ihtiyacını adreslemek için 21. yüzyılın bu erken döneminde sınır kontrollerimizin nasıl değişmesi gerektiği konusuna odaklanacak. Terör tehdidi ve kontrol altına alınamayan göçün sosyo ekonomik risklerinin daha etkin sınır kontrolü gerektirdiğini, ancak seyahat edenlerin sayısının giderek artması ile sınırlarımızı 20. yüzyılda yaptığımız gibi, yönetmeye devam edemeyeceğimizi; buna karşılık neler yapmamız gerektiğini ortaya koyacak.

Avrupa Komisyonu'nda özellikle sınır yönetimi ve polis, gümrük ve tarım müfettişliği gibi kamusal hizmet alanlarının kurumsal gelişimi konularında teknik danışman olarak görev yapan Dr. Paul Partner ise, entegre sınır yönetimi tanımından yola çıkarak, özellikle Avrupa Birliği'nin genişleme politikası çerçevesinde bu alanda ortaya çıkan sorunların çözümünde ele alınan uygulamaları aktaracak. Partner'a göre Entegre Sınır Yönetimi, sınır yönetimi operasyonlarının verimliliğini ve etkinliğini maksimize etmek üzere kaynak ve bilginin paylaşılması anlamına geliyor.

Bilişim Zirvesi '07 Ülke Güvenliği Forumu'nun diğer konuşmacıları arasında ise; Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, SSM Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Lütfi Varoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şehabettin Harput, Sun Microsystems Genel Müdür Yardımcısı İlteriş Şule, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik Genel Müdürü Recep Barut, Meteksan Savunma Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Turgut Şenol, Havelsan Genel Müdürü Faruk A. Yarman, Oyak Teknoloji Bilişim ve Kart Hizmetleri Danışmanı Salih Çetin, Aydın Yazılım ve Elektronik Sanayii A.Ş. (AYESAŞ) Genel Müdürü Aziz Sipahi yer alacak.

Bilişim Zirvesi '07 Özel Etkinlikler bölümü altında ayrıca, aynı döneme denk gelen Uzay Haftası nedeniyle TÜRKSAT ile birlikte Uzay Forumu gerçekleştirilecek.

Kayıt ve içerik ile ilgili detaylı bilgi için:
0212 212 31 22 – 0216 518 61 76

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli