22 Eylül 2007 Cumartesi

ABC ve NBC'den internet TV atağı


ABD'nin önde gelen televizyon kanallarından ABC ve NBC, beğenilen programlarının internetteki ücretsiz yayınını genişletmeyi planlıyor.

ABD'nin iki büyük televizyon kanalı ABC ve NBC, internet üzerinden ücretsiz yaptıkları yayınları daha da genişletmeyi planlıyor. İki şirket bu sayede izleyicilere, zaman geçirdikleri her yerde ulaşmayı hedefliyor.

ABC, daha önce sadece kendi internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak yayınladığı beğenilen şov ve dizilerini, ilk defa AOL gibi üçüncü parti bir internet hizmet servisi üzerinden de sunacak.

ABC'nin aldığı bu karar, geçen hafta bu konuda adım atan NBC'den hemen sonra geldi. NBC, geçtiğimiz hafta aldığı kararda; beğenilen programlarını internetten ücretsiz yayınlama kararı almış ve sadece internet yayınına özel iki yeni dizi planladığını açıklamıştı. NBC, internetten yayınlanan reklam destekli programlarını bir hafta yayında kalacağını ve kiralama, satın alma ya da taşınabilir cihazlaraindirilmesi ile ilgili seçeneklerin ise 2008'de geleceğini söylemişti.

Bu iki kanal ile birlikte CBS de yaklaşık bir yıldan beri, programlarını internette ücretsiz yayınlamanın ne getirip, ne götüreceği ile ilgili test yayınları yapıyor. Başlangıçta bu yayınların TV izleyicisini azaltacağı beklentisine sahip olan kuruluşlar, daha sonra durumun aksine geliştiğini, ve bu yayınların TV izleyicisini artırdığını farketti.

Gelişmeler değerlendirildiğinde; TV programlarının zamanlamasının artık yayıncı kuruluştan, yavaş yavaş izleyiciye geçtiği bir döneme doğru gidildiği görülüyor. İnternetteki TV yayınlarının yaygınlaşması izleyicilere, istedikleri anda ve istedikleri internet bağlantılı cihazlarından bu yayınlara ulaşma imkanı tanıyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli