18 Eylül 2007 Salı

Mancini temkinli

FENER BAHÇE'YE INTER KARŞISINDA BAŞARLAR

Fenerbahçe maçına zor şartlar altında çıkacaklarını belirten Inter Teknik Direktörü Mancini, "iyi ve kuvvetli bir takıma karşı oynayacağız" dedi.

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Inter'in teknik direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe'nin iyi ve kuvvetli bir ekip olduğunu söyledi.

Mancini, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın odasında düzenlediği toplantıda, Fenerbahçe ile ilgili bir soru üzerine, ''Fenerbahçe'yi takip ettik, ama son maçlarında değişik taktikle ve futbolcularla oynadı. Bir takımı mükemmel şekilde tanımak için oynamak gerekiyor. Fenerbahçe, iyi ve kuvvetli bir takım'' dedi.

Zico'nun grupta Inter'i favori gösterdiğinin hatırlatılması üzerine İtalyan teknik adam, ''Zico söylüyorsa doğruluk payı vardır. Kendisi bir efsane. Onunla karşı karşıya oynayabilmek ve onu tanıyabilmek benim için şerefti'' diye konuştu.

Inter İstanbul'a eksik geldi

''BU STATTA OYNAMAK ZEVK"
Mancini, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na da övgüler yağdırırken, ''İtalya'daki statlardan sonra böyle bir statta maç oynamak bizim için büyük zevk olacak'' dedi.

Sakatlıklar ve eksiklerden dolayı zor bir durumda olduklarını ifade eden Mancini, ''Cezalı futbolcularımız var. Samuel sakatlıktan yeni çıktı, ancak oynayabilir. Ümit ediyorum ki maçta ekstra problemlerle karşı karşıya kalmayız'' şeklinde konuştu.

İtalyan teknik adam, orta sahada Figo'ya mı, Solari'ye mi görev vereceği sorusuna, ''Solari biraz daha hazır durumda. Figo'nun hafta sonundaki maç nedeniyle biraz yorgunluğu var" yanıtını verdi.

Mancini, forvet oyuncuları Zlatan İbrahimoviç ile ilgili bir soru üzerine de, ''Bana göre dünyanın en iyi futbolcusu. Şutu, çalım kabiliyeti olarak bence dünyanın en iyisi. İbrahimoviç, maçın sonucunu tayin edebilecek bir futbolcu'' diyerek sözlerini tamamladı.

ZANETTI: FENERBAHÇE'YE SAYGIMIZ VAR
Inter'in deneyimli futbolcusu Javier Zanetti de rakipleri Fenerbahçe'ye çok büyük saygılarının bulunduğunu belirterek, ''Burada bizi sıcak bir atmosferin beklediğinin farkındayız. İyi bir sonuçla dönmek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Fenerbahçe'de forma giyen Roberto Carlos, Kezman ve Alex'in yıldız futbolcular olduğunu kaydeden Zanetti, Roberto Carlos ile Inter'de 1 yıl beraber oynama şansı bulduğunu ifade ederek, ''Ama daha sonra farklı ortamlarda bir araya geldik. Roberto Carlos çok önemli ve iyibir futbolcu. Onunla bu ortamda karşılaşmak benim için güzel'' diye konuştu.

İlk kez forma giymesi beklenen yeni transferleri Rivas'a tavsiyede bulunup bulunmadığı sorusunu Zanetti, ''Hoca kadroları henüz açıklamadı, ama oynarsa, ona sadece sakin olmasını, dikkatli olmasını tavsiye ettim. Umarım her şey yolunda gider ve buradan iyi bir sonuçla döneriz'' şeklinde yanıtladı.

Zanetti, geçen yıl Şampiyonlar Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptıklarının hatırlatılması üzerine de ''Geçen sene Portekiz'de Şampiyonlar Ligi'ne mağlubiyetle başladık. Bu sezon da bazı sıkıntılarımız var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp Milano'ya iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz'' dedi.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli