23 Ağustos 2007 Perşembe

BT Bakanlığı geliyor


Bilim ve teknolojiden sorumlu bir Bakanlığın yer almasına ilişkin açıklamalara ilk destek TBV'den.

TBV (Türkiye Bilişim Vakfı) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu açıklamasını bilişim sektörünün büyük bir heyecanla karşıladığını belirterek, "Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanlığı kurulması, bilgi toplumuna dönüşüm sürecindeki Türkiye'ye büyük güç katacak" dedi.

Geçmişte de dönem dönem gündeme gelen Bakanlık hakkında Bilişim STK'ları olarak görüş belirttiklerini hatırlatan Eczacıbaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımızın açıklamalarını Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümü sürecinde öncü çalışmalar yürüten TBV olarak büyük bir memnuniyetle karşıladık. Bu doğrultuda, bilişimle ilgili tüm konuları tek elden koordine eden, kendi bütçesi ve yaptırım gücü olan güçlü bir yapının kurulmasını arzu ediyoruz. Başbakana yakın çalışan, klasik bakanlık teşkilatından farklı olarak bilişim dünyasına uygun bir esneklikte, güne ayak uyduran çağdaş bir bakanlık yapısını sonuna kadar destekleyeceğiz. Sektörün Sivil Toplum Örgütü olarak tüm kaynaklarımızla yeni kurulacak bakanlığın kuruluş aşamasında ve daha sonraki dönemde talep edilecek her türlü çalışmalarda görev almaya hazırız".

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli