23 Ağustos 2007 Perşembe

Netron, Microsoft'un en prestijli ödülü aldı



Netron, ABD'nin Denver kentinde yapılan Microsoft İş Ortakları Konferansı'nda 139 ülkeden rakiplerini geride bırakarak, Microsoft'un en prestijli ödüllerinden ikisini Türkiye'ye getirdi.139 ülkeden rakiplerini geride bırakan Netron, Microsoft’un en prestijli ödüllerinden ikisini Türkiye’ye getirdi. Temmuz ayında ABD’nin Denver kentinde yapılan Microsoft İş Ortakları Konferansı’nda Netron, “Uluslararası Microsoft İş Ortakları Birliği Yılın İş Ortağı” dalında büyük ödülü kazandı. “Uluslararası Microsoft Eğitim Merkezleri - En İyi Eğitim Merkezi” dalında ise finale kalarak dünyadaki en iyi üç teknik eğitim merkezinden biri olmayı başardı. Daha önce Türkiye’den hiçbir firma bu başarıya ulaşmayı başaramamıştı.

Netron’u başarısından ötürü kutlayan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Developer Factory projesinin, Türkiye’deki bilişim sektörünün kalifiye işgücü açığına ve istihdamın artmasınayönelik çözüm oluşturan çok yönlü ve çok iyi tasarlanmış bir program olduğunu vurguladı. Developer Factory’nin, Denver’da düzenlenen Global İş Ortakları Konferansı’nda özellikle anadili İngilizce olmayan ülkeler arasından çıkan bir başarı olarak örnek gösterildiğini söyleyen Arkan, Netron gibi yenilikçi, atak ve ülkemiz için çözümler üreten iş ortaklarını tüm ekosistemlerine örnek gösterdiklerini ifade etti.

ULUSLARARASI MICROSOFT İŞ ORTAKLARI BİRLİĞİ YILIN İŞ ORTAĞI ÖDÜLÜ NETRON’UN

“Uluslararası Microsoft İş Ortakları Birliği Yılın İş Ortağı” ödülü, ülkemizin bilişim sektöründeki nitelikli işgücü açığını kapatmayı hedefleyen “Developer Factory” projesiyle Netron’a verildi. Netron’un Microsoft Türkiye, Hürriyet İK, ve Yenibiris.com ile birlikte hayata geçirdiği bu proje, 139 ülkeden 10.000 ’in üzerinde firmanın 2.000 projesi arasında birinciliğe ulaştı.

Developer Factory projesi, bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu yazılım uzmanlarını yetiştirmek amacıyla, uzman adaylarına gerçek hayat tecrübelerini de aktarabilecek şekilde tasarlanmış bir eğitim programı olmasıyla dikkat çekiyor. Developer Factory projesiyle ülkemizdeki bilişim uzmanı açığının kapatılması hedefleniyor. Developer Factory, Hürriyet İK ve Yenibiris.com’un da katkılarıyla kamuoyuna ulaşan, binlerce yazılımcı yetişmesini sağlayacak dünyada kendi alanında bir ilk olmasıyla da öne çıkan bir proje.

DÜNYADAKİ EN İYİ ÜÇ MİCROSOFT TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN BİRİ NETRON

“Uluslararası Microsoft Eğitim Merkezleri - En İyi Eğitim Merkezi” ödülünde finale kalmayı başaran Netron, böylece dünyadaki en iyi üç teknik eğitim merkezinden biri olma başarısını gösterdi. 1997 yılından bu yana bireylere ve kurumlara yönelik olarak sunduğu teknik eğitimlerde ulaştığı yüksek kaliteyle Netron, 139 ülkeden 2.000 firma arasında dünyadaki en iyi üç teknik eğitim merkezinden biri olduğunu kanıtladı. Microsoft’un eğitim konusunda dünyadaki en iyi ve en başarılı iş ortaklarına verilen “Uluslararası Microsoft Eğitim Merkezleri - En İyi Eğitim Merkezi” ödülünde finale kalan Netron, bu ödül aracılığıyla dünyadaki en iyi Microsoft eğitimi veren kurumlar arasında yer aldığını belgelemiş oldu.

Microsoft söz konusu ödülle, Microsoft teknolojilerine yönelik olarak sunulan eğitim hizmetlerinde en yenilikçi ve kaliteli hizmeti veren Microsoft iş ortağının ödüllendirilmesini amaçlıyor. Netron, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ve yüksek eğitim kalitesinden dolayı yüzlerce firma arasında üç finalistten biri olmayı başardı.

Çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyen Netron Genel Müdürü Bülent Tekmen, 1997 yılından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetlerinde her zaman için Türk bilişim sektörüne değer yaratmak ve uluslararası arenada öne çıkan projeler gerçekleştirmek hedefiyle hareket ettiklerinin altını çizdi. Eğitimden yazılım geliştirmeye ve kurumsal bilişim çözümleri danışmanlığına kadar uzanan geniş bir yelpazede hizmet sunduklarının hatırlatan Tekmen, son birkaç yıldır yurtdışında da önemli projeler almaya başladıklarını vurguladı. Bülent Tekmen, Netron’un gelecek dönem hedefinin ise dünyanın en önemli bilişim kurumları arasındaki yerini pekiştirmek ve Türkiye’yi bir bilişim merkezi haline getirmek olduğunu belirtti.

Ödüllerle gelen başarının, Netron’un eğitimde nitelik ve yüksek kalite anlayışının bir sonucu olduğunu belirten Tekmen, bireysel ve kurumsal müşterilerine her zaman en iyi eğitimi vermeyi amaçladıklarını ve bugüne dek yetiştirdikleri 50 binin üzerinde mezunumuzla bilişim sektörüne nitelikli ve yetişmiş işgücü kazandırdıklarını ifade etti. Dünyanın dört bir yanındaki binlerce firma arasından sıyrılıp bu başarıya ulaşmış olmalarının son derece gurur verici olduğunu da söyleyen Tekmen, kurum olarak sahip oldukları 11 Microsoft yetkinliğiyle yalnızca Türkiye’nin değil, Microsoft teknolojileri alanında dünyanın en yetkin şirketlerinden biri olduklarını belirti.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli