29 Ağustos 2007 Çarşamba

Bu güne özel Spor Gündemi

Fenerbahçe Anderlecht deplasmanında

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında İstanbul’da 1-0 yendiği Anderlecht ile Belçika’da rövanşa çıkıyor. Sarı-lacivertliler avantajını koruyup, 5. kez ‘Devler Ligi’ne katılmak istiyor.

Beşiktaş'la birlikte Şampiyonlar Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise Belçika'da Anderlecht ile karşılaşacak.

Anderlecht ile Fenerbahçe arasındaki 3. ön eleme turu rövanş maçı Brüksel'deki Constant Vanden Stock Stadı'nda TSİ 21.30'da başlayacak ve mücadeleyi İsviçreli hakem Massimo Busacca yönetecek. Karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak.

İstanbul'daki ilk maçı 1-0 kazanan Fenerbahçe bu avantajını koruyarak 1 sezonluk aradan sonra yeniden Devler Ligi'ne katılmak istiyor. Sezonun en önemli karşılaşmalarından birine çıkacak Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan kaleci Serdar Kulbilge, Appiah, İlhan, Gökhan, Can ve Gürhan Anderlecht maçı kadrosunda yer almıyor.

Fenerbahçe deplasmanda kayıp
Fenerbahçe ön elemelerde başarılı
Zico: Galibiyet için geldik

MORALLER YERİNDE


Maçla ilgili son çalışmasını maçın oynanacağı Constant Vanden Stock Stadı'nda yapan sarı-lacivertli futbolcular ısınma, kısa pas, uzun pas, köşe atışı ve duran topları kullanma çalışması gerçekleştirdiler.

Daha sonra ikiye ayrılan takım, yarım alanda çift kale maç yaptı. Antrenmanda neşeli oldukları gözlenen futbolcular, atılan gollerin ardından sevinç gösterisinde bulundular.

Fenerbahçe antrenmanının bitimine doğru stada gelen yaklaşık 200 kadar Türk taraftar ise Kezman'a sevgi gösterisinde bulundu.

Fenerbahçe'nin bugünkü maçta muhtemel 11'i şöyle: Volkan, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Deniz, Aurelio, Tümer, Alex ve Kezman.

ANDERLECHT CEPHESİ
Evsahibi takım Anderlecht de son çalışmasını statta gerçekleştirdi.

Yalnızca Belçika basınının izlediği antrenmanda takım birlikte çalışırken, Serhat Akın ve sakatlığı bulunan Mbrak Boussoufa, takımdan ayrı olarak koşu yaptı. İdmandan sonra Serhat Akın, Türk gazetecilerin önünde eski Beşiktaşlı Ahmed Hassan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anderlecht takımının maça; Zitka, Wasilewski, Pareja, Juhasz, Deschacht, Biglia, Polak, Vandamme, Ahmed Hassan, Tchite ve Boussoufa'dan oluşan 11 ile çıkması bekleniyor.

Beşiktaş Zurih'i ağırlıyor

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda 1-1 berabere kaldığı FC Zurih ile, İnönü'de rövanşa çıkıyor. Siyah-beyazlılar golsüz beraberlik halinde dahi 'Devler Ligi'ne katılmaya hak kazanacak.


Şampiyonlar Ligi'nde ilk heyecan İstanbul'da başlayacak. Temsilzilerimizden Beşiktaş, 3. ön eleme turu rövanşında bugün İsviçre'nin FC Zürih takımını konuk edecek.

BJK İnönü Stadı'nda saat 20.15'de başlayacak maçı İsveçli hakem Peter Fröjdfeldt yönetecek. Deplasmandaki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın rövanş mücadelesi D-Smart'tan naklen yayınlanacak.

4 yıldır aradan sonra Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak isteyen Beşiktaş'a, FC Zurih karşısında golsüz beraberlik dahi yetecek.

Beşiktaş'ın 120. Avrupa sınavı
Avrupa karnesi 'sağlam'
Sağlam: Avantajımızı düşünmeyeceğiz


BOBO MAÇ KADROSUNDA


Beşiktaş, Zurih maçının hazırlıklarını dün akşam yaptığı idmanla tamamladı.

Siyah-beyazlılar, son çalışmasını, teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptı. Akşam, basına kapalı olan antrenmanda futbolcular, taktik çalışma gerçekleştirdi. Antrenmana, Murat Şahin dışındaki tüm futbolcular katılırken, bir süredir sol dizindeki ödem nedeniyle ayrı çalışan Bobo, takımla birlikte idmana çıktı. Bobo, FC Zürih maçının kadrosuna alındı.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın idman sonrası açıkladığı 18 kişilik FC Zürih maçı kadrosunda şu oyuncular yer aldı: Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, İbrahim Kaş, Diatta, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Serdar Kurtuluş, İbrahim Üzülmez, Cisse, Serdar Özkan, Ali Tandoğan, İbrahim Akın, Ricardinho, Tello, Bobo, Nobre, Delgado, Batuhan.

Koray Avcı, kart cezalısı olması nedeniyle, Higuain ise ismi UEFA'ya bildirilemediğinden, prosedür gereği kadroda yer almadı.


FC ZÜRİH CEPHESİ


Beşiktaş'ın rakibi FC Zürih takımı da, hazırlıklarını tamamladı.

BJK İnönü Stadı'nda, teknik direktör Bernard Challendes yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda konuk oyuncular, basına açık tutulan ilk 15 dakikalık bölümde koşu yaptı. Çalışma daha sonra basına kapatıldı.

FC Zürih'in bugünkü karşılaşmaya; Leoni, Stahel, Barmettler, Tihinen, Rochat, Abdi, Tico, Aegerter, Hikhaoui, Alphonse, Raffael 11'iyle çıkması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli