28 Ağustos 2007 Salı

PS 3 TV Alıcısı, DVR resmen duyurdu

Playstation 3'ün üreticisi Sony daha evvel ağzından kaçırdığı duyuruyu resmileştirdi.
Daha evvel yapılan ön duyurmaya müteakiben Sony, PS3'ü dijital bir video kaydedicisine dönüştürecek olan PlayTV'yi ortaya çıkardı.

PlayTV, PS3'e iki kablo veya uydu yayınlarını almak için geliştirilmiş olan "çift dijital alıcı" yerleştiriyor. Bu teknoloji ekran tabanlı program rehberine sahip, yüksek tanımlı videolara (HD) ve canlı yayını kontrol edebilme gibi temel DVR denetimlerine destek veriyor.

Daha evvel Sony'nin Yeni Zelanda departmanı bu servisin ilk detaylarını ele vermişti. Alıcı, Avrupa'daki yayınları DVB-T yayımlama formatına uyarlıyor. Dünyadaki diğer yerlerde Freeview denilen ve Yeni Zelanda'da standartlaşmış olan dijital TV formatı geçerli olacak.

Odak noktalardan birisi de PSP ile bağlanabilme özelliğinin kullanıcıya sunulması. Konsolun uzaktan oynatma özelliği sayesinden kullanıcılar PS3'de kaydedilmiş yayınları internet üzerinden PSP ile seyredebilecek.

Yeni servis başlangıç olarak sadece İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya'da kullanılabilir olacak. Teknoloji şifreleme olarak PAL standardını kullanıyor ki bu da NTSC standardını kullanan ABD'nin şimdilik planlarda olmadığını gösteriyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli