24 Ağustos 2007 Cuma

Her yerden faks


Telekom sektörünün deneyimli firması Bircom, kara ve deniz taşıtlarında iletişim teknolojisine çağ atlatıyor. 2N EasyGate GSM Ağ Geçidi, TIR, kamyon, kotra, yat gibi her türlü kara ve deniz taşıtında GSM şebekesi üzerinden faks göndermeyi mümkün kılıyor.Ürün, internet, SMS ve telefon hizmetinden kolayca yararlanabilmenizi de sağlıyor.

Telekomünikasyon sektöründe 35 yıllık tecrübesiyle hizmet veren Bircom, 2N tarafından üretilen EasyGate GSM Ağ Geçidi ürününü satışa sundu. 2N EasyGate GSM Ağ Geçidi, GSM şebekesi üzerinden faks, İnternet, SMS ve telefon hizmetinden yararlanmayı mümkün kılıyor. Kullanıcı dostu olan 2N EasyGate GSM Ağ Geçidi, kara ve deniz taşıtlarında iletişim olanaklarını çoğaltarak yaşamı kolaylaştırıyor.

2N EasyGate Ağ Geçidi, sabit kullanımda doğrudan telefona ya da telefon santralinin dış hattına bağlanabiliyor. Belli bir lokasyona bağlı kalmadan kullanılacağı durumlarda, sözgelimi bir kara ya da deniz taşıtında ise kullanıcının yapması gereken, bir GSM operatöründen aldığı SIM kartı cihazın altındaki yuvaya yerleştirmek. Cihaz bu işlemden sonra, sabit bir hat kullanır gibi telefon görüşmesi yapabiliyor, İnternet’e bağlanabiliyor, SMS ve faks gönderebiliyor. 2N EasyGate Ağ Geçidi bütün GSM operatörleriyle uyumlu olarak çalışabiliyor.

Ürün özellikle GSM abonelerine yönelik aramalarda tasarruf etmek ve yerleşim yerlerinden uzakta bulunulması nedeniyle sabit hat döşenmesinin getireceği pahalı altyapı yatırımından kaçınmak amacıyla tercih ediliyor. 2N EasyGate GSM Ağ Geçidi aynı zamanda GSM şebekesinin bulunduğu her noktada faks, İnternet, SMS ve telefon hizmetlerinden yararlanmak isteyenler için ideal bir çözüm olma özelliği taşıyor.

2N EasyGate GSM Ağ Geçidi, devre kontak anahtarı aracılığıyla mekanların güvenlik ihtiyacına da yanıt veriyor. Cihaz bu özelliği sayesinde önceden yazılmış bir SMS mesajını, önceden belirlediğiniz bir numaraya gönderebiliyor. Böylece cihazın bulunduğu mekana, sözgelimi marinada bağlı duran bir tekneye ya da park alanındaki bir kamyona beklenmedik biri girdiğinde, 2N EasyGate GSM Ağ Geçidi otomatik olarak anında SMS mesajı yollayarak kullanıcısını durumdan haberdar ediyor.

Ürünün bir diğer özelliği ise kolay arama fonksiyonu. Cihaza bağlanan telefonun ahizesi kaldırılıp belli bir süre hiçbir numara çevrilmediğinde, önceden tanımlanmış bir numara otomatik olarak aranıyor. “Baby Call — Bebek Çağrı” adı verilen bu özellik, acil durumlarda telefon cihazını kullanmak konusunda sıkıntı çeken çocuklar ya da yaşlı kişilerin yardım alabilmelerini sağlıyor.

Kurulumu ve kullanımı son derece basit olan 2N EasyGate GSM Ağ Geçidi, 12 volt güç kaynağı ile kullanabiliyor. Bu da tam ve gerçek mobiliteyi mümkün hale getiriyor. Ürünün öne çıkan bazı önemli teknik özellikleri ise şöyle:

Mobil şebeke türü: 850/900/1800/1900 MHz

GSM modülleri: Siemens MC45/55; Siemens MC46/56, Siemens MC39i

SIM kart: 3V

İletici çıkış gücü: 2 vat (azami)

Alıcı Hassasiyeti: -104 dBm

Harici voltaj bağlama imkanı: 10-16 volt (akümülatör 12 volt)

Konektör: D-Sub 9, dişi

İletim hızı: 9600-115200 bit/sn, autobauding

Boyutlar: 170x130x45 mm

Çalışma sıcaklığı: 0-45 °C

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli