28 Ağustos 2007 Salı

Siber suçta öğrencilere KGB yöntemi


Organize suç çeteleri, başarılı bilgisayar öğrencilerini KGB yöntemi ile ağına düşürüp, siber suç alanında kendilerine hizmet edecek şekilde yetiştiriyor.Her geçen gün yaygınlaşan internet, artık kendi suç örgütlerini ve yöntemlerini de doğuruyor. Organize suç örgütleri, bu alandaki boşluğu doldurmak için üniversitede bilgisayar konusunda yetenekli bilgisayar öğrencileri hedef alıyor. Üniversiteleri, bilgisayar kulüplerini ve online forumları takip eden çeteler, kendileri için çalışacak öğrenciler buluyor.

Çetelerin bu yöntemi uzmanlar tarafından, Sovyet Rusya'nın Soğuk Savaş döneminde ajan bulma yöntemine benzetiliyor. S.S.C.B, o dönemde ticari konferansları ve üniversiteleri gezerek kendine ajan buluyordu.

Öğrenci seçiminde oldukça agresif olduğu gözlenen çetelerin, işi, başka eğitim dallarında başarılı olanları bilgisayar alanına yönlendirip, bu konuda eğitimalmasını sağlayıp, gerektiğinde saldıracak siber terörist yetiştirme noktasına kadar getiriyor.

Onlarca milyar dolarlık internet pazarında virüs yazan, kişisel kimlik bilgileri çalan öğrencilerin çetelere uyuşturucu pazarından daha fazla para kazandıracağı tahmin ediliyor.

PARA KONUŞUR

Konunun en trajik tarafını ise, teknoloji ile ilgili bilgileri kısıtlı olan çetelerin bu konudaki bilgili kişileri fonlayacak paraya sahip olması oluşturuyor. Özellikle Batı Avrupa'da yüksek işsizlik oranları ve düşük ücretler ile geçinmeye çalışanlar, internet suçlarını geçim kaynağı olarak görmekten kaçınmıyor.

Bu kişilere para karşılığı yazdırılan virüsler ile milyonlarca kişinin gizli bilgileri çalınıyor. Suçlular, genellikle kurbanlarının internette bulunan kişisel sayfalarını dolaşarak bilgi topluyor ve daha sonra onlara sahte mesajlar göndererek kredi kartı bilgilerini girmelerini istiyor. Çalınan bu bilgiler daha sonra kredi kartı sahteciliği yapanlar tarafından kullanılarak nakite çevriliyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli