28 Ağustos 2007 Salı

Games For Windows'a yeni bir üye daha

Microsoft, Ubisoft firmasını "Games For Windows" çatısı altına alıyor.
Ubisoft bundan sonra çıkacak oyunları "Games For Windows" (Windows İçin Oyunlar) etiketi ile çıkarmak için Microsoft ile anlaştı. Bu etiket Microsoft tabanlı PC'lerdeki oyunlar için yeni standart olacak.

Fransız yayımcı Ubisoft'un GFW damgası ile çıkacak ilk oyunu "The Settlers" olacak.

PC oyunlarını aynı oyun konsollarında olduğu gibi tanıtmak için kullanılacak olan Games For Windows damgası, tamamen Microsoft tarafından dizayn edildi ve sağlandı. Üçüncü parti yayımcılar bu etiketin bir parçası olabilmek için belirlenmiş şartları sağlamaları gerekiyor.

İlk bakışta Microsoft'un kendi oyunları için ürettiği bir etiket gibi gözükse de, EA, Activision, Midway, Sega, Lucas Arts ve 2K Games gibi yayımcılar da gruba katıldılar.

Games For Windows platformunun daha çok "Games For Windows Live" logosunuda içine dahil etmesiyle adı çıktı. Games For Windows Live, Xbox Live gibi online oyun topluluğuna çok benzer bir platform. Bazı başlıklar çapraz-platform oluşturularak PC ile Xbox 360 arasında online oyun oynanabileceğini de söylüyor.

Games For Windows etiketi ile piyasaya çıkacak diğer oyunlar: Sierra - World in Conflict, Eidos - Kane & Lynch: Dead Men, ve Activision - Bee Movie game

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli