21 Ağustos 2007 Salı

MySpace, internet üzerinden oyuncu seçiyor


Haber, reklam ve eğlencenin yeni mecrası olarak nitelenen internet, film endüstrisine de el attı.Web dünyasının en büyük sosyal ağlarından MySpace, bir ilki gerçekleştirerek internet kullanıcılarının rol alacağı ilk filmin seçmelerini yine internet üzerinden gerçekleştirdi.İnternetin en çok kayıtlı kullanıcıya sahip sosyal ağlarından MySpace, sıradışı bir deneme çekimine imza attı.

İnternetin “kullanıcılar tarafından çekilen ilk filmi”nde yer almak isteyen MySpace üyeleri bilgisayar ekranı karşısında yeteneklerini sergiledi.

Sitenin Avrupa ayağı tarafından İngiltere çapında düzenlenen seçmelerle, amatör oyuncu ve yönetmenlere yeni fırsatlar yaratılması planlanıyor.

MySpace Avrupa Eğlence Böl. Müd. James Fabricant, “MySpace İngiltere’de güçlü bir film topluluğu zaten mevcut ve bu insanlar fikirlerini ve yaratıcılıklarını paylaşıyorlar. Yaptığımız sadece bu yaratıcılığı film yapım sürecine aktarmak” dedi.

İngiliz kullanıcıların web kameraları önünde gerçekleştirdikleri çekimler yine MySpace’in seçtiği bir yönetmenin onayından geçecek.

James Fabricant, “Normalde seçmelerde birinin önünde rol yaparsınız ama burada kendi kendinize yapıyor gibisiniz. Sinirler de geirlmeyince biraz zor oluyor, elinizden gelenin en iyisini yapmak için odaklanmanız gerekiyor” dedi.

Seçmeleri başarıyla tamamlayanlar bir romantik komedi olan “Faintheart” adlı filmde rol almaya hak kazanacak.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli