1 Ağustos 2007 Çarşamba

Multimedya ile cep aksesuarları patladı


Multimedya özellikleri öne çıkan cep telefonalarının yaygınlaşması, bu ürünler ile kullanılan aksesuarlara olan talepte patlama yaratıyor.Müzik ve video özellikleri olan cep telefonlarına karşı artan ilgi, bu özellikler ile birlikte kullanılan aksesuar pazarının da hızla gelişmesini sağlıyor. Bu yıl için 32 milyar dolar büyüklüğüne ulaşması beklenen pazarın, önümüzdeki beş yıllık dönemde sürekli büyüme göstererek, 2012 yılında 80 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağı hesap ediliyor.
Cep telefonlarının artan multimedya özellikleri, cep telefonu aksesuarı pazarının büyümesine en çok etki yapan gelişme olarak değerlendiriliyor. ABI Research tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre; kulaklık, bellek kartları ve akıllı telefonlar ile bilgisayarlar arasındaki bağlantıyı sağlayan data-bağlantı kitleri gibi aksesuarlardan elde edilen gelirin, 2007 yılında bu pazarın yarısından fazlasını oluşturacağı ortaya konuyor.
Ceptelefonu üreticileri, zengin işlevli akıllı telefon ve cep telefonlarının satışını artırmak için, batarya ve şarj aletlerinin yanısıra kulaklık ve data-bağlantı kitlerini ürünle birlikte sunma yöntemini seçiyorlar. Bu yöntem, tüketici tarafında, ürünlerin özelliklerinden faydalanma oranını artırırken, aynı zamanda oparatörlerin de sesli arama dışındaki alanlardan ek gelir elde etmesinin önünü açıyor.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli