15 Kasım 2007 Perşembe

1 Milyon Türk Facebook'ta sosyalleşiyor

2004'te kimsenin haberdar olmadığı Facebook'un bugün 1 Milyon Türk kullanıcısı var.
1 Milyon Türk Facebook'ta sosyalleşiyor
4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan facebook'un kuruluş amacı Harvard öğrencilerini buluşturmaktı. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine kapsayan bu ağ, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı. Genişlemeye devam eden facebook kısa sürede ABD'deki tüm okulları bünyesine dahil etti.

Üyeler önceleri sadece okulun e-posta adresiyle (.edu, .ac.uk vs.) üye olabilirken, daha sonra ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla da olsa açıldı.

2007 Temmuz ayında ise 34 milyon kullanıcısıyla facebook, dünya'nın en büyük Üniversite tabanlı sosyal ağı haline geldi.

Alexa istatistiklerine göre facebook bugün itibariyle dünya'nın en fazla ziyaret edilen 7'inci sitesi konumunda.

Yakın zamana kadar Kanada, Güney Afrika ve Norveç'in en fazla ziyaret edilen sitesi; İngiltere ve İsveç'in 2. en fazla ziyaret edilen sitesi, Mısır ve Panama'nın 3., Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Türkiye'nin de 5. en fazla ziyaret edilen sitesi iken facebook'un bugünkü ziyaret trafiği ise şu şekilde:

1. Sıra Kanada
2. Sıra İngiltere
3. Sıra Türkiye
4. Sıra Mısır
5. Sıra ABD

Facebook'un kullanıcı dağılımı ise bugün şu şekilde:

ABD 27.5%
Kanada 9.3%
İngiltere 8.6%
Türkiye 3.9%
Mısır 3.2%

Ayrıca facebook Türkiye'de en çok ziyaret edilen siteler arasında 2. sırada ve artık 1 Milyon Türk kullanıcıya sahip.

Facebook ismini "paper facebooks"'dan alıyor. Bu form ABD üniversitelerinde okulların öğrencilere, öğretmenlere ve çalışanlara doldurttuğu, onları tanıtan bir dosya.

Hiç yorum yok:

AyBEROZ

AyBEROZ
Alışverişin en güzeli